Прочитај ми чланак

Након досуђеног пенала за Партизан Звезда позвала ФСС да се „не брука“.

0

Фудбалски клуб Црвена звезда упутио је отворено писмо Фудбалском савезу Србије због једанаестерца који је данас у Крушевцу досуђен у корист Партизана и затражио од руководства ФСС-а да судија Данило Грујић буде најстроже кажњен.

„Црвена звезда Вам се овим путем јавно обраћа питањем: шта ћете ви конкретно предузети да спречите овакво брукање српског фудбала које смо данас видели у Крушевцу? Шта ми, али и други клубови у Србији, можемо да очекујемо после онаквог суђења и срамно досуђеног једанаестерца на мечу Напредак – Партизан? А првенство је тек почело. Како да се понашамо? Треба ли сви да очекујемо да ћемо проћи као Напредак, да ће зарад победе Партизана бити досудјивани онакви непостојећи пенали“, навела је Звеуда у отвореном писму ФСС-у.

Фудбалери Партизана победили су данас у Крушевцу екипу Напретка са 3:1, а највише коментара изазвао је пенал који је црно-белима донео преокрет и водјство од 2:1.

„Цела Србија је видела како је Данило Грујић судио и директно помогао Партизану. И то у 87. минуту утакмице. Због тога тражимо да судија Данило Грујић буде најстроже кажњен. Тиме ће се српски фудбал заштити од разних мешетара, а свим актерима у старту послати јасна порука“, навела је Звезда.

„Ми не можемо да ћутимо и дозволимо да клуб коме су сви криви, који непрестаном кукњавом покушава да замаскира своју немоћ и прљаве радње, да отимањем и крађама дође до титуле коју су видимо својим навијачима отворено обећали не би ли сачували своје фотеље у Партизану“, додаје се у писму Звезде.

Звезда је, на крају, позвала ФСС да се „не брука“.

„Урадите оно што од вас очекује читава фудбалска Србија, конкретним потезима пошаљите јасну поруку да нећете дозволити овакво брукање српског фудбала“, закључује се у саопштењу.