Прочитај ми чланак

НАЈЛЕПША ХРВАТСКА ТЕНИСЕРКА Мариана Дражић би могла да заигра за Србију

0

Мариана Дражић, 25-годишња тенисерка из Макарске, незадовољна статусом у Хрватској могла би да заигра за Србију.

Тренутно 811. играчица света није у плановима селекторке Иве Мајоли.

„Селекторка Ива Мајоли једном је позвала играчицу која није имала ни ренкинг. Било је прилике да ме позове, али није и док је она ту, за мене очигледно нема места. Размислићу о останку тек ако више не буде селекторка. Волела бих да сам добила њен одговор јер кад сам јој се обратила, она је прочитала поруку и никад није узвратила, што није коректно. Ако сматра да је неко други бољи, може ми одговорити, овако је непрофесионално будући да је имала такву играчку каријеру и да је селекторка већ осам година. Не знам ни како њен глас звучи. Да је не видим на ТВ-у, не бих знала“, рекла је за хрватске медије ћерка некадашњег фудбалера Хајдука Дарка Дражића.

https://www.instagram.com/p/Bz7vyB0A_lw/?utm_source=ig_web_copy_link

Мариана је била међу најталентованијим хрватским јуниоркама, прошла је све млађе категорије, али су повреде успориле њену каријеру. Тренутно је боље пласирана у дублу, где је 589. на свету са 12 освојених турнира, од чега је пет освојила у 2019. години и играла још пет финала.

https://www.instagram.com/p/BqSDYuXnh5Z/?utm_source=ig_web_copy_link

„Ја сам била у Немачкој 7 година, могла сам узети држављанство, али нисам хтела будући да ми је био сан да играм за Хрватску. Сад ми је жао јер има доста девојака које су прешле под немачку заставу и имају покривене трошкове. Чак и у Србији, а код нас никад“, рекла је Мариана Дражић, коју многи сматрају и најлепшом хрватском тенисерком.