Прочитај ми чланак

Надал: Тешко да ће ме неко престићи пре него што умрем

0

Рафаел Надал је упоредио себе са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером.

Освајач 19 Гренд слем трофеја је уз поменуту двојицу у конкуренцији да на крају каријере постане највећи тенисер свих времена (ГОАТ).

Фото: Танјуг/AP

Рафу то, ипак, не интересује претерано, као ни укупан број слемова.

„Данас се налазимо у таквој ситуацији. Федерер има 20, ја 19, а Ђоковић 16 (гренд слемова). Волео бих да завршим као играч са највише титула, али нисам тиме опседнут. Мени је фокус био на томе да играм што дуже“, казао је Надал за „Диарио де Мајорка“.

Тридесеттрогодишњи Шпанац говорио је о амбицијама током каријере.

„Здрава амбиција је добра, прекомерна је лоша, као и све остало у животу, јер може да изазове фрустрације, завист, несрећу… То имам на уму и доста сам срећан. Ако они буду имали више титула од мене то ће бити јер су били бољи“, јасан је био Рафа који је затим поновио нешто што смо од њега чули прегршт пута:

„Не можете да се нервирате јер комшија има већу кућу од вас или бољи телефон. Ја сам задовољан јер сам остварио све чему сам тежио“.

Надал је Ролан Гарос освојио 12 пута, чиме је апсолутни рекордер, али и даље не би дао једну титулу у Паризу за још једну на Вимблдону, којих има „само“ два.

„Не бих дао Ролан Гарос за још један Вимблдон. Освојити га 12 пута је изузетно посебно. Ја сам то урадио а ја сам нормалан човек, тако да је могуће да то уради и неко други, али је потребно бити свестан да је ту бројку јако тешко достићи и да нико неће успети да ме престигне пре него што напустим овај свет“, испричао је Рафа.