Прочитај ми чланак

Надал “саботира” Ђоковића, трећи пут у два месеца

0

Ривалство Рафаела Надала и Новака Ђоковића годинама привлачи огромну пажњу јавности, али и представља синоним за фер-плеј. Ипак, Шпанац и Србин не либе се да јавно изнесу несугласице по питању одрађених сегмената тениса.

“Бик са Мајорке” јавно је истакао да се противи формирању Асоцијације професионалних тенисера (АТПА) коју је иницирао први рекет света крајем августа, а неслагање са Ђоковићем није скривао ни након што је Србин недавно истакао да би гренд слем мечеви требало да се скрате на формат два добијена сета.

Foto: Tanjug/AP

Ново у низу јавних конфротирања са највећим ривалом Надал је имао у Лондону где се током Завршног мастерса огласио поводом Ђоковићеве изјаве да су поред “соколовог ока” линијске судије постале сувишне.

“Не желим да стварам контроверзе, али сматрам да је тенис много лепши са традиционалним линијским судијама. Новак је рекао да линијске судије нису потребне, а ја поштујем свако мишљење. Постоје различита гледишта на спорт”, рекао је Надал.

Турнир у лондону, ипак, прилика је да се тенисери на терену увере у предности и мане система са само главним судијом којем “помоћнике” представља видео технологија.

“Ово је прилика да се прилагодимо на нове услове, али као што сам рекао, увек сам пре за традиционални начин. Тачно је да се тенис није много мењао последњих 50 година у поређењу са осталим спортовима, али сматрам да ово није начин да се он унапреди. Технологија је ту и за меч су неопходна само два тенисера, али људи около дају драж и вредност спорту”, истакао је Шпанац.