Прочитај ми чланак

Нађ: Не би победили ни децу у школском дворишту

0

nadj-albert_0007
(Вести онлajн)
„Нинковић би требало да се запита зашто није био на нивоу који се од њега очекује, Саша Илић зашто није, као капитен, „подигао“ екипу, а његов имењак Марковић због чега није уклизао бар 15 пута“, рекао је директор Партизана у анализи ремија са Шираком.

Било је у блиској прошлости покушаја да се навијачима Партизана намакне црни повез преко очију, да им се „објасни“ како нису видели оно што јесу, међутим, после бламаже у Јерменији постало је и црно-белима јасно да за улепшавањем стварности нема сврхе. Понајмање ваљаног разлога.

Узнемирујућа лоша партија и тек мало бољи резултат (1:1) приморали су Вука Рашовића да пред новинарима каже како је издање против Ширака било катастрофално, а све је дан касније – исцрпно и детаљно – поновио његов први претпостављени, Алберт Нађ.

Спортски директор Паритзана је анализу разочаравајућег почетка квалификационог пута ка Лиги шампиона почео од психологије.

„Играчи нису били спремни за утакмицу, деловали су незаинтересовано и потцењивачки, за то нема оправдања. Таквим приступом ни дечаке испред здраге који играју на мале голове не можеш да савладаш. Прихватићу да се у Гјурмију десио слаб дан, јер знам како је тим деловао на припремама у Словенији и контролном турниру у Варшави, кад су и новинари сложили у оцени да се ствара нови, бржи и агресивнији Паритзан. Верујем и даље у ове момке, нису могли да забораве да играју фудбал, али се мора признати да је издање у Јерменији било катастрофално“, почео је без увијања у обланде Алберт Нађ.

Јасно је да је изостанак Ивана Иванов пореметио екипу, али некадашњи капитен не дозвољава да се кривица дели парцијално. Свестан је да се сви црно-бели љуљају у истом чамцу. Зато подсећа на успорене реакције одбране, статичност везног реда и траљаве покушаје нападача.

„Нисмо били лоши само зато што није играо Иванов, комплетна екипа је правила катастрофалне грешке, осим Лукача. Нинковић би требало да се запита зашто није био на нивоу који се од њега очекује, Саша Илић зашто није, као капитен, „подигао“ екипу, а његов имењак Марковић због чега није уклизао бар 15 пута и показао борбеност као у вечитом дербију. Ваљало би да се замисли и остатак тима. Ни резерве нису донеле помак, Марко Шћеповић је једини покушавао, мада ни то није било довољно“.

На основу речи Алберта Нађа може се закључити да је већа одговорност на директним извођачима радова на терену, него на њиховом шефу.

„Вук Рашовић је добро спремио утакмицу, видео сам играче на последњем тренингу, деловали су изванредно и агресивно. Не знам шта се променило за 24 сата, али за то нема оправдања. Јутрос смо одржали кратак састанак и затворили ружну страну.
Ако играчи имају поноса, а сигуран сам да имају, онда их је заболело све објављено у штампи и порталима, а тиче се њихове игре. Само, требало би да знају да нико од новинара није написао неистину или нешто измислио. Све је представљено баш онако како су фудбалери Паритзана и заслужили“.

Да није било врло добрих интервенција Милана Лукача и спасоносних позета Владимира Волкова за шест дана би пред црно-белима био дупло тежи задатак.

„Погледао нас је онај одозго, играчи морају да му буду захвални, не да се скривају пред истином да је Ширак имао боље шансе и требало да оствари бољи резултат. Радује ме што је Милан Лукач добро бранио, најавио да ће бити појачање, али нисам баш срећан што је то урадио баш јуче, боље да се разбранио у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе. Још један детаљ привлачи пажњу: њему су сви играчи после меча похитали у загрљај, честитали му као хокејашком голману, свесни да их је Милан спасао“.

Док Иван Иванов чека казну због дисциплинског прекршаја, настаог одбијањем да игра протв Ширака, дотле се поставља питање због чега црно-бели раније нису пронашли замену бугарском штоперу. Имали су сви у клубу довољно времена, почев од бившег директора Љубише Тумбаковића, преко председника Драгана Ђурића, до актуелног човека задуженог за послове у прелазном року, Алберта Нађа.

„Хоћу да сносим део одговорности што нисмо пронашли замену Иванову, стварно не бежим од тога, међутим, о њему је требало размишљати доста раније. Можда још у децембру му понудити нови уговор или спремити замену. А не овако. Још смо успут дошли у позицију да на крају сезоне неки играчима истекну уговори, а за њих не можемо да узмемо ни евро обештећења. Неке трансфере је требало спремити много пре јуна, кап што смо, рецимо, Владимира Волкова 2010. завршили још у марту“.

Партизан нема право да пријави нове играче за реванш са Шираком, тек ако се пласира у наредну рунду за тим ће конкурисати Петар Грбић, можда у међувремену још неко стигне у Хумску. Ако се уклопи у политику пословања црно-белих: да буде јефтин.

„Није ме утакмица у Јерменији поколебала у ставовима, верујем у ову екипу. Нећу да правдам себе, нити бежим од реалности и потребе да што пре нађемо појачања, како бисмо покрили поједине позиције, али… Све би било у реду да имамо буџете попут Реал Мадрида и Барселоне, овако ситуација није сјајна, борићемо се да пронађемо решења“, завршио је Алберт Нађ.