Прочитај ми чланак

Нађ: Играчи имају страх од успеха

0

sp-fk-partizan_donji srem620x0

Тешко преживљавам сваку утакмицу коју игра Партизан, тако је било и против Доњег Срена, каже спортски директор црно-белих који је меч пратио из тунела.

Наставио је Партизан максималан низ када су у питању мечеви без присуства публике у Хумској. Сада се та цифра попела на 12 победа из исто толико одиграних утакмица у нефудбалском амбијенту, а до 58. минута је деловало да би актуелни шампион могао да западне у потпуну агонију после дуела са последњепласираним тимом Суперлиге.

КРУНИЋ ЗАНИМЉИВ

Пракса да вечити бацају „око“ на свог џелата могла би да се настави и на примеру двоструког стрелца Радета Крунића.
– Крунић је показао одређени квалитет и не могу рећи да није интересантан. Требало би га гледати на још неким утакмицама. Једно је, пак, играти у Доњем Срему, а друго у Партизану и Црвеној звезди.

Један од ретких који је био у прилици да у Хумској посматра ход по танкој жици Саше Илића и друштва је спортски директор Алберт Нађ. По његовим реакцијама током утакмице није било тешко закључити да му је мучење са Доњим Сремом прилично тешко пало.

– Утакмицу сам пратио из тунела, уз много емоција. Тешко преживљавам сваку утакмицу коју игра Партизан. Спорт није важан! Тако је било и у петак када су кошаркаши играли против Фенербахчеа. Много сам се изнервирао када смо прокоцкали плус 11. Јесам спортски директор, али то што из свег срца навијам и волим Партизан, па се често и секирам, то је моја судбина – почиње причу спортски директор црно-белих.

Када је Крунић други пут матирао Стојковића у 48. минуту оптимизам да би Партизан могао до тек друге победе у последњих шест кола је био све само не реалан. Нађ тврди да га нада ни у једном тренутку није напуштала.

– Најзначајнији је вољни моменат. Само једна ствар ме занима. Зашто играчи од почетка утакмице не крену да играју као од тренутка када смо примили други гол од Доњег Срема? Стварно не разумем…

Промаја у последњој линији тима је и те како била приметна у суботу увече. Војислав Станковић је погрешио код оба гола гостију, али је стигао да се исправи голом за изједначење.

– Мораћемо много тога да исправимо. Узећу за пример ситуацију код првог примљеног гола. Ако штопер иде на скок, мора неко да стане у корекцију. Не бих о именима и играчима који су ту погрешили, види се све на снимку. У дефициту смо са штоперима.

Нађ није желео да коментарише чињеницу да је Ашковски играо за Доњи Срем и поред договора, али јесте тезу да екипа има проблема са кондицијом.

– Екипа је физички спремна. То се видело у другом полувремену против Доњег Срема, баш као и у наставку сусрета с Напретком. Проблем је друге врсте – играчи као да се плаше успеха! Не би требало тако да буде – закључио је Нађ.

(вечерње новости)