Прочитај ми чланак

Нађ: Хтео сам да удавим Јарнија

0

nadj(Спортски журнал)

Најексплоатисаније питање минулих дана учесницима августовског и октобарског квалификационог дуела с Хрватима 1999. – шта очекује српске репрезентативце у Загребу, измамило је рационалан одговор тадашњег стартера у оба меча и  првотимца Бетиса, данас координатора за спортска питања у Партизану – Алберта Нађа.

– Вероватно што и нас, те ‘99 – карактеристичног погледа и осмеха вели Нађ: – Тешка утакмица и повици с трибина „Убиј, убиј Србина…“ помињање и „четника” и врба, дакле, ништа необично. И што се не зна, што не очекује. Битно је не насести на провокације, сконцентрисати се на борбу прса у прса и, што би рекле старине – ком‘ опанци, ком‘ обојци.

Фудбалски корифеј непролазне вредности расположено подсећа да су у то време, као и данас испреплетани пријатељско–саиграчки односи учинили да патриотска осећања (само) тињају:

Мијатовић је играо у Реалу с Шукером, Бата Мирковић с Тудором у Јувентусу, ја с Јарнијем у Бетису… Доле на трави играло се без пардона, тако умало не удавих Јарнија кад је насрнуо на Батицу!