Прочитај ми чланак

НА МАРАКАНУ СТИЖЕ АЛБАНАЦ с Косова који голове прославља двоглавим орлом

0

Фудбалере Звезде за неколико дана очекује озбиљна провера на европској сцени.

Црвено-беле ће одмерити снаге са екипом Хелсинкија, који су актуелни шампиони финске лиге. Освојена титула у предходној сезони им је 29. у историји. Играју на стадиону „Телиа 5Г арена“ која прима 10,770 гледалаца.


Звезда је велики фаворит у том мечу, али опет нико не очекује лак посао у овом двомечу.

Екипа из Финске сачињена је углавном од домаћих играча, али има ту и странаца. Пар њих из околних скандинавских земаља, али и Русије, Бразила и Нигерије.

Ипак, ту је и један фудбалер са Косова и Метохије. Реч је о 32-годишњем Ерфану Зенелију.

Зенели је рођен у Гњилану, а скоро читав живот провео је у Финској. Већи део каријере проверо је у ХЈК Хелсинкију, неколико пута мењао је средину, али увек се враћао, како сам каже у “свој“ Хелсинки.

Вуче албанске корене и поред тога што је давно напустио ово подручије своје голове зна да прославља прекрштеним рукама алудирајући на двоглавог орла.

Како ће овај Албанац бити дочекан на Маракани, свима је и више него јасно после идентичних провокација његових земљака Шаћирија и Џаке на прошлогодишњем Мундијалу у Русији.

Иначе, екипа Хелсинкија данас је ремизирала са Тампереом (1:1) у дербију 17. кола финске прве лиге.

Тампере је у последњим тренуцима меча стигао до егала који их је оставио на челу табеле, јунак домаћег састава био је Лаури Ала-Милимаки, стрелац гола у 93. минуту из пенала.

ХЈК је почео меч у саставу: Рудаков, Алхо, Рафиња, Фрајдеј, О’Шонеси, Далстром, Пара, Каиринен, Риски, Пелвас, Менсах.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!