Прочитај ми чланак

МУТА НИКОЛИЋ ПРЕДЛАЖЕ: Нека Саша Ђорђевић води репрезентацију Србије до 2026. годи

0

Александру Ђорђевићу би требало дати да буде селектор Србије још десет година, каже за Информер помоћни тренер репрезентације Мирослав Николић.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Селектор Ђорђевић је после освајања сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију најавио да ће се можда повући са клупе „орлова“!

Ђорђевић је постао селектор 2013. године и на то место га је поставио први човек Савеза Драган Ђилас. Пошто је Ђилас најавио повлачење са те функције, Сале сматра да ни његова позиција није више сигурна, иако има уговор до 2019. године.

– Нормално је да селектор кога је бирало једно руководство стави на проверу поверење које је добио, с обзиром на то да ће нови челници имати и нове идеје. Уколико се постави питање мог статуса, нећу имати проблем да се склоним, без обзира на уговор који имам – казао је Ђорђевић за НИН.

Председник небитан

Међутим, после добрих резултата које је Ђорђевић постигао са репрезентацијом Србије, Николић сматра да Салета нико не би смео да смени са клупе „орлова“.

Он је нешто најбоље што нам се догодило и требало би му дати уговор на десет година, минимум. Што дуже да води репрезентацију. Са њим смо освојили сребро на Светском првенству, освојили сребро на Олимпијским играма, били четврти у Европи, а то су одлични резултати – истакао је Николић и додао:

– Не знам ко ће бити нови председник, али то није ни битно, јер ко год да дође неће сменити Ђорђевића. Зашто би неко сменио Ђорђевића? Нема разлога за такве ствари, није ми јасно зашто се то уопште помиње.

Сви су задовољни

Бивши председник Кошаркашког савеза Србије Драган Капичић сматра да би било апсурдно довести сад новог селектора.

Мислим да није могуће да Ђиласов наследник смени Ђорђевића. Тим потезом би одмах показао да му није место у КСС. Мислим да у овој земљи нема особе која није задовољна Салетовим резултатима. Може да се очекује још само злато са Игара, али то засад није реално и то не само за нас, већ за све остале државе. Било би веома неозбиљно и веома неразумљиво да неко то сад и помисли, а камоли покуша да уради – закључио је Капичић.