Прочитај ми чланак

МУСЛИНОВ ДЕБИ ОБЕЋАВА: Србија победила и коначно играла фудбал!

0

У првом мечу са новим селектором "орлови" су славили головима Митровића и Тадића. Штета због аутогола Максимовића.

Почетак са Славољубом Муслином обећава, али је рано уопште давати било какве закључке после прве победе Србије под новим селектором! „Орлови“ су у пријатељском мечу против Кипра у Ужицу славили 2:1.

СРБИЈA – КИПAР 2:1

(Митровић 2, Тадић 10 – Ник. Максимовић 31 а.г.)

Србија: Кахриман, Рукавина (од 75. Седлар), Ник. Максимовић, Рајковић, Милуновић, Младеновић (од 46. Коларов),  Матић (од 46. Грујић), Нем. Максимовић, Тадић (од 46. Љајић), Костић (од 46. Живковић), Митровић (од 46. Павловић).

Кипар: Георгалидес, Стилијану, Меркис, Лајфис, Хараламбус, Лабан, Aртиматас, Кирјаку, Хараламбидес, Aлександру, Сотирију

Осим резултата и победе оно што ће сигурно радовати љубитеље фудбала у нашој земљи јесте врло добра, и на моменте одлична, игра играча које је селектирао искусни стручњак.

Доста тога је променио од прве утакмице у националном тиму Муслин, пре свега систем, па смо тако први пут заиграли са тројицом штопера позади и са изузетно офанзивним спољним играчима, нешто попут онога што се игра у последње време на Aпенинском полуострву.

Уз све то, прилично је промешао састав, па је било само тројица играча у стартној постави који су раније били стандардни чланови, уз два дебитанта и неколико играча који су мање добијали прилику претходних година.

Испоставило се све као пун погодак, јер су фудбалери летели на терену, притисли противника од првог минута и доминирали у поседу лопте, а награда за то је стигла поготком у 2. минуту Aлександра Митровића после сјајних дриблинга и убачене лопте Тадића.

Већ после 10 предност је била дуплирана када је асистент код првог гола показао да је неопходан националном тиму, али само онда када је потпуно посвећен, и колико заиста може да допринесе.

Рано и високо вођство уопште није уљуљало играче у белим дресовима који су наставили да нападају, комбинују и стварају шансе, а ко зна колико би лопти још завршило у мрежи Кипрана да није било оквира гола и њиховог голмана.

Једини велики пад концентрације се догодио код аутогола Максимовића који је неопрезно и деконцентрисано реаговао код враћања лопте голману кахриману, у осталим ситуацијама дефанзивна линија тима је углавном лако излазила на крај са нападачима гостију.