Прочитај ми чланак

МУСЛИН: Идемо на победу против Велса, да дамо гол више

0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас ће његова екипа против Велса у предстојећој утакмици квалификација за Светско првенство ићи на победу.

„Био бих задовољан с три бода, али наравно питање је како ће се утакмица одвијати и уколико они буду бољи, надиграју нас, у том случају могу да будем задовољан и с бодом. Ми ћемо и у овој утакмици ићи на победу и учинити све да дођемо до нова три бода и успешно наставимо пут ка Русији“, рекао је Муслин новинарима у Старој Пазови.

Фудбалери Србије окупили су се данас у Старој Пазови поводом припрема за утакмицу против Велса у Кардифу 12. новембра у квалификацијама за Светско првенство у Русији и пријатељски меч с Украјином три дана касније у Харкову.

Муслин је рекао да је атмосфера у репрезентацији на високом нивоу, као и да играчи имају више самопоуздања после три кола квалификација.

Пејчиновић уместо Вуковића

Муслин је позвао дефанзивца московске Локомотиве Немању Пејчиновића, наведено је вечерас на сајту ФСС.
После повреде Јагоша Вуковића остали смо дефицитарни са играчима из задње линије и одлучио сам позовем Пејчиновића“, рекао је селектор Муслин.
Пејчиновић је дебитовао за најбољи државни тим против Пољске 2008, а играо је и против Јамајке 2014. године.

„У разговорима преко телефона сам закључио да су играчи расположени, а данас се то потврдило. Све иде како треба. Самопоуздање после две везане победе је на вишем нивоу и то ме изузетно радује“, рекао је Муслин.

Упитан да ли га забрињава кадровска ситуација на позицији левог бека, Муслин је рекао да репрезентација поседује много квалитетних играча.

„То су редовни проблеми, имамо повреде Љубомира Фејсе и Јагоша Вуковића… Играли смо без (Немање) Матића, па и (Александра) Коларова, који опет неће играти, али смо опет успели да побеђујемо. То нас није омело. Треба да наставимо да се боримо“, рекао је он.

Муслин је навео да је стручни штаб добро анализирао Велс.

„Велс и ми имамо сличну игру. Анализирали смо их добро, знамо како треба да играмо против њих. Верујем да ћемо у наредна три дана успети све да увежбамо. Нећемо индивидуално много пажње обраћати на Бејла, који је у сјајној форми, постиже голове. Враћају им се из повреда Ремзи и Ален… Имамо и ми своје адуте и то ћемо управо покушати да урадимо“, рекао је Муслин.

После три кола Србија је прва у Групи Д са седам бодова, колико има и Ирска, а Велс је трећи са два бода мање.

Ивановић: Утакмица са Велсом најважнија у новијој историји

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је данас да је предстојећа утакмица са Велсом у квалификацијама за Светско првенство најважнија у новијој историји за државни тим.

„Утакмица са Велсом је најважнија за нас у новијој историји. Из ове утакмице бирамо свој пут да ли води ка Русији или да све ово што смо до сада урадили није довољно. Имао сам малу повреду, сада сам физички спреман, што је најважније и бићу на располагању селектору. Био сам повређен две, три недеље, сигурно да утиче када немате континуитет, али то може да се надомести другим стварима, односом и жељом“, рекао је Ивановић новинарима у Старој Пазови.

Упитан да ли у екипи највише размишљају о нападачу Гарету Бејлу, Ивановић је рекао да је Велс као екипа много напредовала.

„Велс је на папиру најквалитетнији и најбољи противник у нашој групи. Бејл је у њиховој екипи прва звезда, све се врти око њега, али су они као екипа напредовали, имају континуитет. У последње три, четири године направили су много успеха, нису дуго изгубили на домаћем терену, играју јако добро. Ово ће бити најтежа утакмица за нас“, навео је он.

Ивановић је рекао да треба заборавити претходне утакмице са Велсом, јер је екипа Криса Колмана сада потпуно другачија.

„Тада су били у стварању екипе а сада су друга екипа која има велико самопоуздање и која мисли да може да победи сваку репрезентацију на свету, што је за нас отежавајућа околност. Морамо да одиграмо на прави начин, да урадимо све за добар резултат. Ако пред крај будемо имали позитиван резултат и сачувамо га, можемо да кажемо да смо урадили праву ствар. Тешко је обећавати нешто пре утакмице“, навео је он.

Фудбалер Челсија поновио је да подршка јавности зависи од самих репрезентативаца и њихових игара.

„Подршка се јако тешко враћа а лако губи. Мислим да је народ препознао нашу жељу за ове четири утакмице, али морамо бити свесни да то може да се сруши. Враћање вере у репрезентацију је процес који траје годинама“, рекао је Ивановић.

Хоће ли Маљенко донети срећу Србији као против Немачке?

Шпански судија Алберто Ундијано Маљенко делиће правду на утакмици између Велса и Србије у Кардифу у утакмици квалификација за Светско првенство 2018. године.

Јавност најбоље памти Маљенка по чувеном мечу из 2010. на Светском првенству у Јужној Африци када је Србија, после скоро четири деценије, победила Немачку голом Милана Јовановића, а један од јунака био је и голман Владимир Стојковић јер је одбранио пенал Лукасу Подолском.

Маљенко је тада због два неопрезна старта доделио црвени картон Мирославу Клосеу у 37. минуту.

Шпанац је веома цењен арбитар и човек од поверења УЕФА, а често је судио утакмице између Реал Мадрида и Барселоне.