Прочитај ми чланак

Мрђа опет у игри за нападача Звезде

0

dragan-mrdja

(Вечерње Новости)
Сумрак сага око нападача. Неколико имена врти се у зачараном кругу потенцијалних појачања, а у први план поново је избио Драган Мрђа.

На тренинзима Звезде, ипак, још нема новог шпица који би појачао конкуренцију пред реванш трећег кола квалификација за Лигу Европе. Ка голу Черномореца у покушају да се анулира пораз из Одесе (3:1), кренуће Касалица, Дауда и(ли) Михајловић, а црвено-бели би тек за старт првенства могли да добију још једног центарфора.

На „Маракани“ се опет спомиње повратак фудбалера који је поникао у најтрофејнијем српском клубу. Мрђа од средине јула тражи нову средину, пошто је раскинуо уговор са Сионом због неслагања са тренером Ђенаром Гатузом.

– Радим напорно на кондицији у Новом Саду, у ишчекивању новог ангажмана. Жеља ми је да максимално спреман дођем у нову средину. Због тога ћу се највероватније наредних дана прикључити тренинзима неког од локалних клубова – поручио је бивши нападач Лирса, Зулте Варегема, Химкија, Војводине…

БАКСУЗНИ УКРАЈИНЦИ

ДА ли ће Звезда дочекати трећу срећу против Украјинаца? На страни Черномореца пред реванш сусрет је и традиција, која каже да црвено-бели још нису успели да изађу на крај са представницима из њихове земље. Кијевски Динамо је остварио два нерешена резултата против београдског тима у квалификацијама за Лигу шампиона 2001. и ушао у елиту, а сезону касније ЦСКА је победио 3:2 и одиграо без голова на „Маракани“.
Чинило се да је Звезда одустала од ангажовања искусног шпица и окренула се звучнијим, иностраним играчима. Највећа препрека било је проблематично колено Драгана Мрђе, па је постојала сумња у физичку спрему. Међутим, додатни прегледи и тестови могли би да донесу обрт.

– Доста се писало о томе, али не бих желео да коментаришем. Могу само да кажем да је било контакта, али да они нису имали званичан тон. Још се налазим у преговорима са неколико клубова и тражим најбољу опцију. Имам финансијски веома примамљиве понуде из далеких земаља, али одабраћу неку од њих само уколико не остварим ангажман у Европи – на чекању је бивши фудбалер црвено-белих.

У међувремену су одјекнуле две „бомбе“, прво Артем Милевски, а онда и Теофанис Гекас, али за сада то делује као пуцање у празно. И Украјинац и Грк су доста скупи, а траже их други европски клубови.

Од најављеног сусрета са Милевским у Одеси није било ништа, али италијански медији преносе да је дугогодишњи члан кијевског Динама све даље од Ливорна и да му Звезда нуди плату од 230.000 евра. И за Гекаса треба одрешити кесу, док први стрелац македонског првенства Јован Костовски делује као опција око које би могла да се усагласе несложне струје у клубу, пре свега због неупоредиво мањих финансијских захтева.