Прочитај ми чланак

Младеновић: Уз Делије можемо до титуле!

0

mla(Блиц.рс, фото: sportklub.info)
Фудбалери Црвене звезде дочекаће Спартак у 23. колу Јелен суперлиге на Маракани у суботу од 18 часова, а леви бек „црвено-белих“ Филип Младеновић у изјави за „Блицспорт“ осврнуо се на поновни улазак у шампионску трку, рад са новим тренером Рикардом Са Пинтуом, али и његове опаске да га бивши члан Борца подсећа на Фабија Коентраа.

Њега је Рикардо Са Пинто на тренинзима ословљавао са „Фабио“, пошто га је упоредио са Коентраом из Реала због честог излажења на противничку половину и занемаривања дефанзивних задатака.

„Да, поређење јесте похвално због игре у нападу, али мало ми је глупо поредити се са њим, зна се добро ко је он. Али то на шта је тренер мислио је и у исто време опомена, да морам да поправим своју игру у дефанзиви, доста ми помаже и сугерише око тактичких ствари, стајања, говори ми да морам да будем агресивнији у дефанзиви.

Није то ништа што не може да се коригује. Што се мене тиче, никад нисам имао идола или фудбалера за ког бих баш могао да кажем да га толико обожавам. Наравно, постоје играчи које изузетно ценим, то су Коентрао, Евра и Алба“, рекао је Младеновић.

Он је један од најстандарднијих играча у Звезди, пошто је подједнако шансу добијао код Просинечког и Јанковића, затим и код португалског стручњака.

„Само мали број мечева сам пропустио, али и даље максимално тренирам јер се борим за место у тиму, а оно се мора радом на тренинзима заслужити, али и играма на утакмицама“, додао је Младеновић.

После три узастопна кикса Партизана и тријумфа Звезде над Радничким из Крагујевца, Хајдуком и Смедеревом, тим из Љутице Богдана приближио се „црно-белима“ на четири бода.

„Понове се закувало, ја мислим да заиста имамо шансу да узмемо титулу, али морамо дати све од себе и надати се најбољем исходу. Радимо добро, има доста новина, различити су задаци, пријала нам је промена. Следећи је Спартак, играмо пред нашим навијачима. И ако Партизан киксне у Ивањици, можда бисмо пришли и на два бода, а то много значи“, додао је Младеновић.