Прочитај ми чланак

Млад и перспективан службаш: Вучелићу нови мандат (5 год) на челу Партизана

0

На Скупштини ФК Партизан одржаној у понедељак Милораду Вучелићу указано је поверење да и у наредних пет година буде председник црно-белих. С обзиром на то да има 74 године, главни уредник Вечерњих новости и послушник Александра Вучића, остаће на овој функцији до 79.

Вучелић је реизабран за председника Партизана и у будућности ће обављати функцију за коју каже да је попут „челичне столице“. За садашњу управу црно-белих било је много критика у последње време, посебно јер клуб четири године није пригрлио титулу шампиона Србије, ипак, верују да ће се то променити, али са истим руководством.

– Драги делегати Скупштине, партизановци, пријатељи, колеге, имам истинску потребу да вам захвалим, ово је за мене велика част и велико признање. Неко би рекао да ћу наставити да седим у фотељи, али морам да кажем да функције у Партизану више изгледају као седење на некој челичној столици, врло неудобној, са неким додатним бодљама, него као удобно седење у фотељама. Повремено је та столица и ужарена, некад само топла, некад хладна, али у сваком случају, та величина Партизана даје вредност овој столици, каква год она била. Већину вас добро познајем, прошли сте кроз овај период од последњих седам година и имам велико задовољство да, после оних почетних догађаја, где је рад ове Скупштине одликовало много тога што није доликовало Партизану, да се данас ово одвија на овај начин, усклађено са свим могућим правилима, законима, статутом, без тензије.

Наравно да постоји нека тензија, али она није усмерена на међусобно надметање, већ на успех клуба, ка шампионској титули и ка трофејима. Један од разлога скраћивања мандата јесте да ничим не доводимо у питање успех који смо постигли у овој минулој сезони. О другим стварима смо говорили и на претходној Скупштини када сам подносио извештај у којем сам крајње отворено говорио о свим нашим трауматичним ситуацијама, о свему ономе што је било иза Партизана, те немам потребу то да понављам. Иако је било догађаја који су у претходним годинама учиниле драматичним околину клуба, драго ми је што могу да се од срца захвалим нашим играчима, шефу стручног штаба, Александру Станојевићу, који је унео мир, нашим навијачима, који су дали огроман допринос успеху Партизана у овој сезони – рекао је Вучелић.

Он је потом нагласио да је клуб напредовао у односу на претходне године, те да актуелна сезона прети да надмаши све рекорде.

– По статистикама, имали смо најуспешнију полусезону у пребогатој историји Партизана и заиста сам почаствован. Као што и често кажем – од свих великих идеологија које су протутњале овим просторима, на овај или онај начин, остале су само две велике на попришту, једна се зове Партизан, а друга наш традиционални ривал – и то су једина два опредељења која се носе од рођења, па све до смрти. Спадам у оне који најдуже навијају за Партизан, али не због љубави и страствености, него једноставно зато што сам уз неколико људи био овде и најстарији и због тога је мој стаж навијача најдужи, будући да су Ћурковић и Рашовић изостали из ове кандидатуре, а они су овде једини који могу да се мере са мном по навијачком стажу. Имаћемо много проблема, питања, такмичења, свега, али се надам да ћемо имати успех у овоме и да ћемо приписати себе великој и часној историји Партизана. И да не бих дужио даље са емоцијама које ме обузимају, заиста бих се захвалио на избору и верујте ми да ми је велика част – завршио је Вучелић.