Прочитај ми чланак

МИТРОВИЋ ПРОБУШИО ХАРТА: Два гола Србина за два минута!

0

Сјајан учинак српског фудбалера у само два минута.

Александар Митровић је почео да решета за Фулам и у Премијер лиги!

За само два минута постигао је два гола и тако донео својој екипи два гола предности против Барнлија.

Ово је Митровићу трећи гол од старта Премијер лиге, а први је дао против Тотенхема на необичан начин – главом, али готово са пода.

Митровић је оба гола постигао главом и у кратком временском размаку донео својој екипи предност од 3:1, најпре у 36, затим у 38. минуту.

Невероватно, али од како је дебитовао за Фулам у фебруару, у најјачим лигама Енглеске, ниједан фудбалер није постигао више голова од Митровића, што најбоље говори о његовим квалитетима.

Фулам на крилима Митровића сломио Барнли

Фулам је савладао Барнли у трећем колу Премијер лиге резултатом (4:2), а наш репрезентативни нападач Александар Митровић је постигао два поготка у само два минута, а затим убележио и асистенцију. Тим, чији је шеф стручног штаба Славиша Јокановић стигао је до првих бодова ове сезоне, а наш стратег је потпуно надмудрио тренера ривала Шона Дајча.

Џо Харт није могао ништа приликом два ударца главом Митровића након којих се затресла мрежа гола који брани. Прво је наш нападач сјајно искористио центаршута Тома Кернија, када је успео, из нимало лаке ситуације, да одржи равнотежу и савлада бившег репрезентативца Енглеске.

Наш нападач је одиграо сјајан меч, мајсторски се кретао и видело се да је гладан погодака. Успео је да ту глад утоли врло брзо, а тиме и своје име на прво место листе стрелаца које дели са великим именима попут Серхија Агуера (Манчестер сити) или Садија Манеа (Ливерпул).

Само два минута након првог се поново радовао поготку, а овог пута је претходила сјајна контра „колибара“. Лопта је стигла до Лусијана Вијета који је само подигао главу, угледао „деветку“ домаћина и одлично центрирао, па бившем играчу Партизана није било тешко да своје име још једном испише на семафору.

До краја сусрета је Србин успео да забележи и асистенцију након које се Андре Ширле уписао у листу стрелаца и тиме потврдио победу домаћина.

Наш стручњак је изненадио ривала тиме што је најбољег играча Чемпионшипа прошле сезоне Рајана Сесењона оставио на клупи. Испоставило се да је ова одлука била права, као уосталом и поставка игре, па је Фулам уписао први тријумф ове сезоне. То је уједно била и прва победа неке екипе коју предводи наш стратег у елитном енглеском шампионату.

Права ревија голова је виђена на „Крејвен котиџу“ у првом полувремену. Киша погодака се наслутила када је већ у 4. минуту Жан Мишел Сери одапео прави торпедо који је завршио иза леђа Џоа Харта који је парадом само улепшао хитац репрезентативца Обале Слоноваче. Ипак, није се дуго чекало на одговор гостију, а он је стигао преко Џефа Хендрика.

Офанзивни везиста је искористио слабу реакцију дефанзиваца домаћина и помало срећно поравнао резултат. Андре Ширле је имао шансу нешто касније, али се Харт истакао сјајном одбраном.

Барнли се није предао, па је до полувремена смањио предност ривала. Гол је постигао Џејмс Тарковски на асистенцију Бена Мија, а утисак је да се играч налазио у офсајду, али је главни судија Дејвид Кут остао нем.

Друго полувреме је донело знатно мирнији фудбал, а Ширле је пре поготка пропустио шансу да се и раније упише у стрелце јер је „бубамара“ одлетела мало изнад пречке. У још једном наврату је пре гола могао да се прослави, али је његов ударац без много муке ухватио Харт.

Најбољу шансу је Барнли имао на пет минута пре краја када је Сем Воукс шутирао мало поред десне стативе голмана Маркуса Бетинелија, те је резултат остао непромењен.

Фулам ће у следећем колу гостовати Брајтону што је шанса да уђу у серију добрих резултата и додатно поправе пласман јер су у овом тренутку на 12. месту на табели Премијер лиге.

Премијер лига, 3. коло

Субота:

Вулверхемптон – Манчестер сити 1:1 (0:0)
(Боли 57, Лапорт 69)
Арсенал – Вест Хем 3:1 (1:1)
(Монреал 30, Диоп 70 а.г., Велбек 90+2 – Арнаутовић 25)
Борнмут – Евертон 2:2 (0:0)
(Кинг 75 пен., Аке 79 – Волкот 56, Кин 66)
Хадерсфилд – Кардиф 0:0 (0:0)
Саутемптон – Лестер 1:2 (0:0)
(Бертранд 52 – Греј 56, Мегвајер 90+2)
Ливерпул – Брајтон 1:0 (1:0)
(Салах 23)

Недеља:

Вотфорд – Кристал Палас 2:1 (0:0)
(Перејра 53, Холебас 71 – Заха 78)
Фулам – Барнли 4:2 (3:2)
(Сери 4, Митровић 36,38, Ширле 83 – Хендрик 10, Тарковски 41)
Њукасл – Челси (1:2) (0:0)
(Јоселу 83 – Азар 76 пен., Једлин 87 а.г.)

Понедељак:

21.00 Манчестер јунајтед – Тотенхем