Прочитај ми чланак

МИРОТИЋ: Наставићу да помажем нашем народу и даће Бог да се остали прикључе ВИДЕО

0

Најбољи кошаркаш Барселоне Никола Миротић имао је веома топао дочек од стране навијача Црвене звезде због свог хуманитарног рада.

Пре равно седам дана медијским небом у Србији прострујала је вест да је рођени Подгоричанин кроз нову акцију обезбедио дом за седмочлану породицу Којовић у Сјеници.

Миротић је преко хуманитарне организације „Срби за Србе“ донирао 30.000 евра како би отац Негослав, мајка Сузана и њихово петоро деце добили кров над главом.

Његова Барселона гостовала је у Београду, где је победила Црвену звезду резултатом 73:65 у хали „Александар Николић“.

„Срећан сам због победе и због дочека који нисам очекивао, хвала навијачима Звезде, хвала нашем народу. Доказали су да се у животу греши, сви ми грешимо, а ово је за мене било посебно, трофеј који сам добио је најзначајнији у каријери и памтићу ово док сам жив. За мене је ово велики мотив, наставићу своју мисију да помажем нашем народу и даће Бог да се остали спортисти укључе и да заједно сви помажемо људима којима је јако потребна помоћ“, рекао је Миротић.

Кошаркашки гледано вратио си се из НБА у Евролигу, како то изгледа?

„Пет сезона у НБА треба мало времена да се привикнем, али тренутно овде у Барселони ситуација је сјајна, тренер Пешић ме ставља у ситуацију да се комотно осећам. Вечерас нисам задовољан својом партијом, али било ми је тешко да играм после свега, био сам пун емоција. Као екипа смо одлично одиграли у другом полувремену, треало нам је мало времена да схватимо неке ствари, Звезда је била агресивна, а овде је јако тешко победити“