Прочитај ми чланак

Милојко Пантић се одрекао Звезде;Капетан Драган му одговорио:Тај за дом спремни…

0

Популарни спортски коментатор у својој емисији је објавио одлуку и разлоге који се косе са његовим ставовима

Познатијугословенски и српски коментатор Милојко Пантић одрекао се јавно своје велике љубави: Црвене звезде. Ову одлуку је популарни Панта објавио у својој емисији, а као разлог навео је то што је “београдски клуб дрес дао ратном злочинцу”.

Реч је о Драгану Васиљковићу, капетану Драгану, који је због наводних ратних злочина у Хрватској и БиХ био у затвору више од 13 година.

„Прошле недеље су Драган Џајић и Звездан Терзић чином уручења дреса ратном злочинцу капетану Драгану сахранили нашу Црвену Звезду. Слика је то која показује како је српски фудбал пробио дно дна. Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић и директор Звездан Терзић уручили су дрес клуба са бројем 1 ратном злочинцу код имена Капетан Драган, који се после 13 и по година затвора у Хрватској и Аустралији пре два месеца вратио у Србију. Бивша господо Џајићу и Терзићу, знате ли где је тог 29. маја 1991. био тај ваш нови почасни члан клуба? Пуцао је у сународњаке ваших тадашњих играча Роберта Просинечког и Рефика Шабанаџовића. А само пар дан пре овог вашег срамног чина, човек који је водио паравојне формације по Хрватској и БиХ, изјавио је да су убицеЗорана Ђинђића, Легија и Звездан Јовановић, српски хероји, и да ће се он, ако уђе у парламент, залагати да те убицебуду ослобођене. Однесите онда дресове и тој двојици убица, а кад их ваш нови почасни члан буде ослободио, наградите га тако што ћете променити име стадиона. Какав Рајко Митић!? Српски је и патриотски звучи – „Стадион Капетана Драгана“. Могли сте и дрес с бројем 11 уручити ратном другу капетана Драгана и учитељу вашег политичког патрона, лажном четничком војводи и лажном Србину, доктору хуљи Шешељу. Тако би ваш тим ратних злочинаца био комплетан. Драгане Џајићу и Звездане Терзићу, срам вас било! Због ове слике, црвене образи правих звездаша широм планете! Уручењем дреса ратном злочинцу, исписали сте најсрамнију страницу историјеславног клуба, угасили сте Звездин плам, шампионске рефлекторе и клуб увели у таму безумља“, рекао је Милојко Пантић.

Српски је и патриотски звучи – „Стадион Капетана Драгана“. Могли сте и дрес с бројем 11 уручити ратном другу капетана Драгана и учитељу вашег политичког патрона, лажном четничком војводи и лажном Србину, доктору хуљи Шешељу. Тако би ваш тим ратних злочинаца био комплетан. Драгане Џајићу и Звездане Терзићу, срам вас било! Због ове слике, црвене образи правих звездаша широм планете! Уручењем дреса ратном злочинцу, исписали сте најсрамнију страницу историјеславног клуба, угасили сте Звездин плам, шампионске рефлекторе и клуб увели у таму безумља.

За све обичне људе, ви сте од сада обични бедни бестидници, без свести и савести. Грозим се од помисли на ваш бесрамни чин! Пошто не знате за срам, ја сесрамим уместо вас. Јер постали сте официри Арканове злочиначке паравојске која је окупирала и заробила клуб и то вам очигледно служи на част. А уствари, ви сте обичне крпе којимазликовци бришу своје криминалне радње, и у Звезди и у друштву. Због тога, до вас не допиру душевне боли огромног броја звездаша, који за сада само у себи говоре – Збогом Звездо заувек!“, поручио је Пантић.

ОШТАР одговор Капетана Драгана: ЗВЕЗДА ништа НИЈЕ ИЗГУБИЛА што за њу не навија Милојко Пантић

СЛУЧАЈНИ Србин, вечити Титов Југословен, за дом спремни Милојко Павелић, у акутном и интензивном нападу аутошовинизма, решио је, тачније није више могао да издржи да се не аутује: открио је „урби ет орби“ да је он у дубини душе увек био љубитељ црвено белих, али не Црвене звезде, већ грба Нацистичке Државе Хрватске или популарније – наших милих коцкастих Усташких суседа!

Ово је реакција Драгана Васиљковића познатијег као Капетана Драгана на изјаву бившег спортског коментатора Милојка Пантића да се одриче јавно Црвене звезде, јер су Драган Џајић и Звездан Терзић поклонили дрес са бројем 1 ратном злочинцу Капетану Драгану, како је навео, човеку који је пуцао на сународнике Роберта Просинечког и Рефика Шабанаџовића. Васиљковић је даље поручио Пантићу:

„Ја никада нисам ратовао са некаквом „нацијом Роберта Просинечког“, зар си драги мој Милојко Павелићу, Усташка Коцкицо, у неком теби тако својственом стању делиријум тременса, доживео халуцинацију у којој си ни кривог ни дужног Робија Просинечког видео као некаквог Усташког Мојсија и Оца Нације? Нације Анте Павелића и осталих усташких монструма, србомрзаца, србождера и србосјека?

Тај никад господин Милојко Пантић је заборавио да напомене да су сународници Роберта Просинечког и Рефика Шабанаџовића нацистички зликовци који су побили целу српску породицу Зец укључујући и малу девојчицу Александру, која је тек напунила 12 година. Милојку Пантићу су далеко ближи ти зликовци са којима се очигледно идентификује, а на које сам ја пуцао бранећи моју домовину и мој српски народ од усташких крволока и потомака руководилаца индустријских погона за убијање српске деце испод 14 година старости. Сетимо се да је само у Сиску живот изгубило 11.000 српске деце.

Није сметало Милојку Пантићу ни то што су сународници Роберта Просинечког и Рефика Шабанаџовића на које сам ја пуцао терали Србе да пију киселину па док су у агонији трчали покосили су их калашњиковом. Очигледно Милојко више жали за тим зликовцима него за породицом Зец или српским жртвама „гараже“ где су Срби под претњом орузја морали да пију – сумпорну киселину. Нисам чуо да се Милојко Пантић ставио у заштиту својих српских сународника. Очигледно су му далеко ближи усташки сународници. Ма није вредан коментара. Не верујем да је Звезда ишта изгубила али он је изгубио све.

Милојко, овде није толики проблем твој хронични алкохолизам, то се лечи, теже или лакше, али твој аутошовинизам је једна тешко излечива, изгледа готово неизлечива болест. Нарочито ако се некоме као што си ти то изгледа итекако и исплати: кажи колико си добио сребрењака да издаш, не мене, већ све јасеновачке новомученике и остале пострадале од нације Анте Павелића? Кажи ако смеш Милојко Павелићу, нови Јудо, или заћути заувек!“