Прочитај ми чланак

MИЛОЈЕВИЋ ДРЖАО ЛЕКЦИЈУ Швајцарцима: Срби нису најгори, зашто то потенцирате?

0

Тренер Београђана Владан Милојевић био је пред новинарима пред званичан тренинг, а једно од питања које му је постављено тицало се и евентуалних навијачких испада гостујућих присталица.

Фудбалери Црвене звезде у Берну чекају час истине, налазе се на корак од још једног великог резултата, за који ће им бити веома важно да у среду одиграју квалитетно, мушки, концентрисано и ефикасно, против првака Швајцарске Јанг Бојса у борби за Лигу шампиона.

Швајцарски новинар поставио је питање тренеру Звезде „да ли ће Звезда утицати на навијаче да не праве инциденте на утакмици“, а ево и шта му је Милојевић одговорио:

– Ево вашем драгом колеги ћу да одговорим на један начин. Не знам зашто се то потенцира. Не знам колико је ваш драги колега упознат са Црвеном звездом прошле године и када смо имали најбоље навијање и да смо освојилим неки би рекли, прво место у Лиги шампиона. Не знам стварно из ког разлога се потенцира. Мислим да наши навијачи, много су одани, много воле клуб и до сада, као што сте видели, није било никаквих инцидената.

Наставио је у истом тону Звездин тренер, спушта тензије коју вештачки праве домаћини око навијача.

– У сваком случају, не верујем ни да ће сутра да буде, и нека слободно буду безбрижни. Са друге стране, морају да знају да имамо велики број навијача и, у сваком случају, ми смо пред сваку утакмицу поносни, јер ће они сутра бити победници на трибинама. У то сам убеђен, а ми ћемо дати све од себе да обрадујемо наше навијаче. Мало почиње да буде неукусно да се стално потенцира о Србима и о нашем понашању. Видели смо ми и друге народе и друге навијаче који су много гори од нас. Не знам из ког разлога је све то. Нека, да то оставимо. Овде сам да причамо о спорту и фудбалу а не о таквим стварима – одговорио је Милојевић швајцарском новинару.