Прочитај ми чланак

MИЛО СЕ ПЛАШИ НЕРЕДА У ПОДГОРИЦИ Звезда тражи одлагање меча у „Морачи“

0

Велика је тензија уочи кошаркашке утакмице Будућности и Црвене звезде у Подгорици. Многи црногорски медији спекулишу да би могло доћи до нереда у “Морачи”.

Према писању листа “Борба” већ је одржан низ састанака унутар АНБ, а обављени су и разговори са навијачким групама из Подгорице.

– Према појединим информацијама, које могу да се чују у безбедносним круговима, не искључује се могућност инцидената. “Навијачи” звезде би били убачени у дворану од стране тајне полиције Црне Горе, а такве информације су стигле и до српских безбедносних служби претходних дана – наводи се на сајту.

Појашњено је и каква је тачно идеја тога.

– Тај сценарио је смишљен у кухињи тајне црногорске полиције да би се, у овој тешкој политичкој ситуацији у држави, уперио прст сумње у Србију. Сведоци смо да се у претходним годинама догодило доста разних инцидената, па прибегавање новим сценаријима није могући. Уколко се меч буде одиграо, а извесно је да хоће. Било каква инцидентна ситуација иде на душу организатора. Према нашим сазнањима, групе навијача Звезде у Подгорици су већ обавиле низ састанака са својим члановима како би се уздржали од инцидената – пише у тексту.

Утакмица је на програму сутра од 18.00 часова.

Звезда тражи одлагање меча

Кошаркашки клуб Црвена звезда затражио је да се одложи дерби АБА лиге против Будућност Волија који је заказан за понедељак од 18 часова у „Морачи“.

У том клубу оцењују да тренутна ситуација у Црној Гори, на коју, како наводе, не могу никако да утичу ни Звезда ни Будућност Воли, није повољна за одигравање утакмице, из разлога који немају никакве везе са спортом.

Црвена звезда је упутила руководству АБА лиге допис у коме тражи да се дуел са Будућности у Подгорици одложи.