Прочитај ми чланак

Михина докторка открила: Имао је једну од најагресивнијих болести које сам видела

0

Италијанска јавност нашироко прича о Синиши Михајловићу након његове смрти, а огласила се и др Франческа Бонифаци, која се старала о здрављу бившег српског фудбалера

Прерана смрт Синише Михајловића, српске фудбалске легенде, потресла је читаву Србију, али и Италију. Након дугогодишње борбе, Михајловић је у петак преминуо у Риму у 54. години.

Ова вест довела је до великог броја реакција људи из света фудбала и спорта који су тешко поднели најгору вест, а о свему се италијанској јавности огласила и др Франческа Бонифаци, која се старала о Михајловићевом здрављу.

Докторка која је пратила Миху у његовој борби против леукемије од првог дана, истакла је да се никада није сусрела са таквом болешћу какву је Михајловић имао.

„Имао је сјајну личност и потпуно се препустио вери у докторе. Имао је јако тешку болест, једну од најагресивнијих које сам икада видела. Порука коју нам је свима дао је храброст да се настави даље. Храброст да не будемо уплашени пред нечим што не познајемо. Много је патио, али чинио је то са достојанством. Он је охрабривао мене и ја сам охрабривала њега“, рекла је др Бонифаци, пренели су италијански медији.

Од Михајловића се емотивном поруком опростио и Марко Арнаутовић, његов некадашњи играч у Болоњи, док је један познати новинар истакао жељу о увођењу посебне награде назване „Синиша Михајловић“.

„Да би живео, он би се суочио са било каквим болом. Није желео да напусти своју породицу, коју је волео изнад свега. Фудбал је био његов свет, наравно, али породица је била његов кисеионик. За мене данас није преминуо само пацијент, већ и пријатељ. Његов бол је био велик, отпоран на све терапије, трансплантације, али имао је много пажње и љубави, тако да никада није био сам. У болници су га сви волели, сваки лекар, свака медицинска сестра“, рекла је др Франческа Бонифаци.