• Почетна
  • СПОРТ
  • Михајловић: На победу! (списак играча за меч са Хрватима)
Прочитај ми чланак

Михајловић: На победу! (списак играча за меч са Хрватима)

0

Sinisa Mih(П. В. – И. Б. – МОНДО, фото: МОНДО)
Селектор фудбалске репрезентације Србије саопштио имена кандидата за квалификационе утакмице против Хрватске и Шкотске.

Синиша Михајловић уврстио је на списак Милана Бишевца и Ненада Томовића, који због картона немају право да играју у Загребу, него само против Шкота у Новом Саду.

Зато је одбрамбену линију ојачао Слободаном Рајковићем, који дуже време није био у конкуренцији за „А“ тим. Прецизније, откако је јула 2012. године био актер физичког сукоба на тренингу свог клуба.

Селектор је позвао и „ровитог“ нападача Партизана Марка Шћеповића, а међу репрезентативцима је поново и Ален Стевановић.

Од оних које је Михајловић испробао у ранијим акцијама „орлова“, нема из различитих разлога Марковића, Сулејманија, Љајића, Матића, Јанковића, Луковића, Обрадовића, Ломића, Максимовића, Лекића, Мијаиловића, Томића…

На списку није ни ветеран Интера, Дејан Станковић, о чијем повратку под заставу је било доста размишљања. Пресудила је његова повреда у првенственој утакмици против Болоње, минулог викенда, као и чињеница да је мало играо у претходних осам месеци.

„То ми ништа не мења у плановима, јер он и раније није био ту. Наравно да би било боље да јесте, јер би помогао искуством, саветима и мирноћом“, рекао је Михајловић и саопштио да ће Станковић свакако доћи на окупљање репрезентације, у понедељак у Старој Пазови, а потом бити и на утакмици у Загребу као гост.

Ево на којих 26 играча рачуна за утакмице 22. и 26. марта!

ГОЛМАНИ: Жељко Бркић (Удинезе), Владимир Стојковић (Партизан), Бранимир Алексић (Спартак Златибор вода).

ОДБРАНА: Бранислав Ивановић (Челси), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Матија Настасић, Александар Коларов (обојица Манчестер сити), Антонио Рукавина (Ваљадолид), Милан Бишевац (Лион), Ненад Томовић (Фиорентина), Слободан Рајковић (Хамбургер), Душан Баста (Удинезе).

ВЕЗНИ РЕД: Александар Игњовски (Вердер), Иван Радовановић (Аталанта), Љубомир Фејса (Олимпијакос), Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Здравко Кузмановић (Интер), Лука Миливојевић (Црвена звезда), Ненад Крстичић (Сампдорија), Ален Стевановић (Торино), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Душан Тадић (Твенте).

НАПАД: Филип Ђуричић (Херенвен), Филип Ђорђевић (Нант), Никола Ђурђић (Гројтер Фирт), Марко Шћеповић (Партизан).

FUDBAL-SRBIJA
„Орлови“ са Македонцима деле треће и четврто место на табели А групе квалификација за Мундијал, са по четири бода из четири утакмице. Хрватска и Белгија воде са по 10 бодова.

Дакле, ако мисле да се врате у трку за одлазак у Бразил, наши фудбалери мораће да освоје минимум четири бода из предстојећих мечева, што је и селектору кристално јасно.

„Идемо у Загреб на победу. Не спремамо се посебно за ту утакмицу, него као и за сваку другу, а ова тензија и набој који се ствара, више је последица писања медија. Ми смо мирни, знамо шта и колико можемо. Можемо да победимо било кога, али ако будемо играли као у неким утакмицама, можемо и да изгубимо од било кога“, изјавио је Михајловић.

„Морамо бити свесни да ова утакмица доноси три бода, а не шест“.

Он је најавио да ће Србија отпутовати у Загреб са жељом да се забави у мечу са селекцијом суседне земље.

„Фудбал у суштини јесте забава. Идемо тамо да играмо нашу игру, па и ако се деси да изгубимо, нека буде тако, али бар да смо играли онако како смо желели“.

Михајловић је додао да ће здравствено стање Марка Шћеповића бити размотрено у наредна два-три дана и рекао да постоји могућност да уместо њега некоме буде накнадно уручен позив.

Следи још занимљивости са конференције за новинаре, одржане у просторијама Фудбалског савеза Србије…