Прочитај ми чланак

МИЦИЋ НАКОН ПОБЕДЕ у спорту и губитка мајке: Најважније у животу учити из пораза

0

Српски кошаркаш Василије Мицић рекао је да је срећан због победе против САД и истакао да је његова екипа научила доста из пораза и да је данас одиграла добар меч.

Василије Мицић фото АП

„Срећни смо што смо победили… Изгубили смо тежак меч против Аргентине и ова победа је за све нас. Стварно смо дали све од себе. Најважније је у животу учити из пораза, мислим да смо ми научили и да смо одиграли добро“, рекао је Мицић за Радио-телевизију Србије.

Кошаркашки Србије победили су данас САД са 94:89 у разигравању од петог до осмог места.

„Они су ушли демотивисано у меч. Вероватно су и они били индиспонирани због пораза, вероватно су и они очекивали да играју финале са нама… Добро смо контролисали друго полувреме када смо очекивали њихов повратак, те смо меч привели крају како треба“, рекао је Мицић.

Мицић је потом на конференцији за новинаре казао да Американци евидентно нису били потпуно спремни за меч.

„Дошли су овде са великим очекивањима, али то је све нормално за наш посао некад победиш, некад изгубиш. Ми смо извукли поуке из претходне утакмице и мислим да смо данас били спремнији од САД.

„Пре турнира су многи мислили да ће се ове две екипе састати у финалу, што је по квалитету било и реално да се деси. Нажалост, нисмо одиграли најбоље против Аргентине… Срећан сам што смо показали реакцију. Заслужили смо да победимо“, додао је српски плејмејкер.

Поново је у редовима Србије био најефикаснији Богдан Богдановић.

„Схватили смо их озбиљно од старта зато смо тако и кренули. Можда смо се после мало опустили, а они су квалитетни и јако су то брзо стигли“, рекао је Богдановић.

Србија ће се за пето место на Светском првенству борити против победника меча Пољска Чешка.