Прочитај ми чланак

„Ми Новака не волимо као Роџера, али ако падну рекорди – престаћемо да се лажемо“

0

Француски тенисер Жил Симон говорио је о трци за највећег тенисера свих времена.

Искусни Француз написао је књигу „Спорт који вас чини лудим“.

Foto: Tanjug/AP

Један део те књиге посвећен је тенисерима који су обележили практично целу његову – члановима „велике тројке“.

„Ако Роџер Федерер успе да задржи све своје рекорде, онда ћемо, наравно, рећи да су Ђоковић и Надал такође сјајни играчи, али, пре свега, нису добри као Роџер“, објаснио је Симон и додао:

„Због тога прича о ГОАТ-у добија разне расплете током претходних неколико година, јер мнноги верују да нико неће оборити Федерерове рекорде. Али, ако га Ђоковић престигне – то ће многима разбити шаблон размишљања“.

Симон, иначе добар пријатељ српског тенисера, верује да народ више воли Швајцарца.

„То је све зато што ми њега (Новака) не волимо колико и Роџера Федерера. Ако падну Федерерови рекорди, онда више нећемо моћи да се лажемо, нећемо више моћи да лимитирамо тенис на једног играча“, прича Симон.

Он је успео и да упореди Новака са Роџером.

„Да, сагласни смо да је Федеререова игра најлепша за око, али није нужно најефикаснија. Ђоковић можда није толико диван, али није ништа мање ефикасан. А, ако га он престигне по Гренд слем трофејима (што је, у принципу, оно што је најбитније), онда више нећемо смети да се кријемо“, прича Симон и додаје:

„Ако Федерер задржи све рекорде онда то значи да ће будуће генерације увек гледати да играју као он. А ја то не желим. Ја желим да дечак којег терају да игра као Федерер каже: ‘Добро, али Новак и Рафа су освојили 21 Слем играјући другачије од њега'“.