Прочитај ми чланак

Мемедовић тражио од Богдановића да се извини женама: Његова прича о критици…

0

Одговор Радета Богдановића на оптужбе да је лоше резултате фудбалера свалио на супруге.

Фудбалери Србије су поражени са 3:2 од Швајцарске у трећем колу групне фазе Мундијала, а након меча је и у студију РТС било подједнако занимљиво.

Foto: RTS printscreen

Јован Мемедовић, водитељ РТС, одлучио је да затражи од Богдановића извињење на нешто другачији начин. Прихватио је део кривице, али је остатак тражио од Богдановића.

„Интересантно да нам је ова утакмица лакше пала него онај нерешени резултат са Камеруном. Након што се завршила та утакмица некако су нам емоције надвладале разум и тај манир, па смо претерали. Осим саме игре ишли смо до тога да смо причали о атмосфери у репрезентацији, сада смо дотакли и ту необичну ситуацију да су са нашим фудбалерима и њихове породице, девојке и други људи гости. Дали смо реч нашем консултанту Радету који је некако у том тренутку можда био револтиран свим догађањима у репрезентацији па смо отишли предалеко. Јел тако Раде било? Па смо мало генерализовали, па смо даме окарактерисали на један посебан начин. Мислим да смо дужни им се извинимо, мислим да смо мали претерали, можда мало више ви, а ми са друге стране…“, тражио је Мемедовић од Радета Богдановића да се извини.

Погледајте и снимак питања.

 

Богдановић је говорио о томе ко су били или и даље јесу најзначајнији људи у животу.

„Онако искрено ја морам само мали увод да направим овој причи. Причали смо о фудбалу контекста и припрема, била је тема да ли жене треба да иду доле или не, шта треба нашим репреезнтативцима. Морам да вам кажем, ја сам у животу имао три ауторитета. Један ми је био покојни отац, други ми је мајка Нада и трећи ми је супруга с којом се забављам од 4. јануара 1989. године у 12 сати и 30 минута на аутобуској станици Грбавица смо се упознали, она у зеленој „Монт“ јакни, а ја после тренинга.

Погледајте одговор Богдановића.

Затим је појаснио и шта му је рекла супруга.

„За три дана славим 30 година брака, ако се рачуна и забављање то је мање више скоро 34 године. Причао сам на ту тему са њом. Она ме искритиковала кад сам анализирао утакмицу са Камеруном, пошто зна, рекао сам малопре колико сам га ценио и волио и колико га волим и поштујем – Драгана Стојковића Пиксија. На тој утакмици, ја сам је просто видео, тако сам хтео да кажем, тако сам изанализирао, она сматра да нисам требао. Она сматра да тако нисам требао. Ја сам рекао „Ок, ако ти сматраш“ да то нисам требао, али ја сам професионално одрадио свој задатак. У другој ситуацији ми је рекла да нисам ништа нисам погрешио да сам само могао да кажем одређене супруге, али ето нисам имао времена овде је увек мало стрес, то је конктест причања о утакмици, о припреми. Рекао сам да је Вељко Пауновић на СП на Новом Зеланду освојио зато што је квалитетан тренер и човек, зато што је направио групу сјајних играча и био је много далеко да би му долазили у хотел разноразни људи, према томе и даље сматрам да је репрезентацији требао мир, да су требали да буду боље изоловани и да је ту ФСС подбацио.“

Затим је Драгана Косјерина, водитељка РТС, затражила од Богдановића да детаљније све појасни.

„Уз реакцију ваше супруге која је ту била или изостала у једној или другој ситуацији, реаговали су центри за заштиту женских права и општи закључак је био да је ваша изјава ставила терет на жене због лоших фудбалских резултата, шта сте ви заправо желели да кажете. Да скренете пажњу на значај карантина пред овако велика такмичења?“, упитала је Косјерина.

„Причао само у контектсу фудбала, нисам активан на друштвеним мрежама и нисам их пратио, толико посла имам, таман посла да будем и тамо, али мислим да је то група жена која се не разуме у фудбал и то је морају. Оне не знају шта је сам фудбал, фудбалска игра, шта је припрема пред утакмицу, а видели сте чак и вечерас каква је то ситуација, шта треба после меча“, рекао је Богдановић између осталог.

Ово је изазвало читаву лавину реакција јер је претходна прича изазвала велику пажњу.