Прочитај ми чланак

Мелоун проговорио о ангажману на клупи Србије

0

Никола Јокић је заблистао минуле ноћи у НБА лиги, јер је у победи Денвера над Минесотом (107:100) остварио дабл-дабл учинак од 17 поена и 13 скокова. После веома доброг издања причао је о обавезама наредног лета, Србији и квалификацијама за Олимпијске игре, што је урадио и његов тренер у Нагетсима Мајкл Мелоун.

Целу Србију интересује то да ли ће Никола Јокић бити у саставу наредног лета када се буде јурила олимпијска виза у Београду. Ипак, званично најбољи центар НБА лиге је у разговору за РТС остао прилично „закопчан“.

фото Танјуг АП

– Па, не знам. Не знам ни за тренера, не знам ни за мене… Фокусирам се сада још на ову сезону, остало је још 39-40 утакмица. Пуно је то, стварно. Нема одговора за сада – био је кратак Јокић.

Затим је на ред дошао и Мајкл Мелоун, који је коментарисао евентуални ангажман на клупи репрезентације Србије, где би требало да буде саветник селектора „орлова“ Игора Кокошкова.

– Водим дијалог са Игором Кокошковим. Имали смо сјајне конверзације. Још ништа није званично договорено, али то је нешто за шта сам дефинитивно заинтересован. Наставићу да разговарам са Игором и Кошаркашким савезом о томе и ако постигнем договор, биће то сјајно и једна одлична прилика – рекао је Мелоун.

Додаје и да разговори које води са Савезом немају никакве везе са Јокићем и да не може да говори у његово име када је реч о наступу за национални тим.

– Разговори са њим су протекли између нас двојице и не желим да додајем никакан притисак на Николу, то је послеедња ствар коју бих хтео да урадим – истакао је Мелоун за РТС.