Прочитај ми чланак

МAЖИЋ МAЕСТРAЛНО ВОДИО ФИНAЛЕ: Сви играју фудбал, али само Немци побеђују!

0

Репрезентација Немачке победила је Чиле 1:0 (1:0) у финалу Купа конфедерација на стадиону "Крестовски" у Санкт Петербургу.

Једини гол постигао је Ларс Штиндл у 20. минуту.


0 1 Lars Stindl Goal HD Chile vs Germany 02.07… by HdGoal

Српски судија Милорад Мажић, уз помоћ Милована Ристића и Далибора Ђурђевића, одлично је одрадио посао иако је имао тежак задатак.

Немачка је објединила титуле са Светског првенства 2014. и са овог Купа конфедерација иако је на турнир у Русију дошла са другим тимом. Селектор Јоаким Лев је одлучио да одмори десетак најбољих играча. Упркос томе, „панцери“ су освојили трофеј.

Финале је одлучено после велике грешке Чилеанца Дијаза, када му је Вернер одузео лопту, а затим проиграо Штиндла пред празним голом.

Чилеанци су одлично почели меч, наметнули жесток ритам, стварали шансе. Међутим, поново се изјава славног Енглеза Герија Линекера од пре три деценије да „сви играју фудбал, а увек Немци побеђују“ показала истинитом.

Aлексис Санчез, Aртуро Видал и другови су нападали, али је гол дала Немачка.

И у другом полувремену су оба ривала имала прилике, али су мреже мировале. Немачки голман Тер Штеген је био сјајан вечерас.

Било је много варница на терену, чак и чарки и великих гужви. Мажић је сваки пут реаговао ауторитативно и жутим картонима смиривао страсти, а два пута је користио видео технологију.

Српски арбитар је доказао да му је ФИФA оправдано поверила овако тежак задатак.