Прочитај ми чланак

МАРЈАНОВИЋ СЈАЈАН, ФИЛАДЕЛФИЈА ИЗЈЕДНАЧИЛА, Клиперси шокирали шампионе

0

ЊУЈОРК - Српски центар Бобан Марјановић постигао је 16 поена и имао осам скокова у победи Филаделфије над Бруклином од 145:123 у другом мечу прве рунде Источне конференције плеј-офа НБА лиге. Филаделфија је изједначила серију на 1:1, наредни мечеви играју се у Бруклину. ...

Филаделфија је након пораза у првом мечу, у другом сусрету успела да савлада Бруклин. Нападачки сјајан меч одиграле су две екипе, што говори и 268 постигнутих поена на обе стране.

Меч је био веома неизвестан и нерешен све до треће четвртине, у којој је Филаделфија разбила отпор Бруклина, победивши трећу деоницу резултатом 51:23. У последњој четвртини домаћа екипа је без много потешкоћа одржавала предност.

Бобан Марјановић поново је одлично искористио минуте и указано поверење тренера Брета Брауна.

Српски центар постигао је 16 поена уз осам скокова за 18 минута на паркету. Поново је Бруклин, тачније Џерет Ален ризиковао и пуштао Марјановића да шутира са полудистанце и поново је „српски џин“ то казнио.

Марјановићева партија потпуно је одушевила легендарне кошаркаше Филаделфије Алена Ајверсона и Дикембеа Мутомба, али и све присутне у „Велс-Фарго центру“.

Најефикаснији у победи Филаделфије били су Ембид са 23 и Херис са 18 поена. Симонс је додао 18, а Редик 17 поена.

У редовима гостију истакли су се Динвиди са 19 и Расел са 16 постигнутих поена.

Резултат након прва два меча у Филаделфији је нерешен. Серија се сели у Бруклин у „Барклејс центар“, а трећи меч на програму је у петак у 02.00 часа после поноћи по нашем времену.

Клиперси шокирали шампионе, Голден Стејт прокоцкао 31 разлике

Највећи преокрет у историји плеј-офа НБА лиге у једном мечу направили су кошаркаши Лос Анђелес клиперса савладавши Голден стејт вориорсе са 135:131 у мечу у којем су губили са 31 разлике. Клиперси су изједначили серију на 1:1.

Невероватан меч одиграо се у „Оракл арени“, где је домаћа екипа Голден Стејта поново ушла у историју, на њихову жалост, поново по прокоцканој предности, поново су бројке биле 3 и 1.

Нико није очекивао неизвестан меч и луду завршницу, поготово не након што су „ратници“ повели са 31 поен разлике средином треће четвртине. Веома расположени били су Кари, Дурент и дружина, али гости из Лос Анђелеса се нису предавали.

Клиперси су успели да надокнаде највећи дефицит у једној утакмици у плеј-офу НБА лиге, великим пожртвовањем и залагањем, уз веома дисциплиновану игру у другом полувремену. У првом полувремену они су постигли 50, а у другом чак 85 поена.

Из поседа у посед гости су успели да топе предност ривала, да би она у последњем минуту износила само три поена. Тројком Шамета 15-ак секунди пре краја меча Клиперси су повели, да би се потом одбранили и потврдили победу са линије за слободна бацања.

До победе, Клиперсе је предводио маестрални Лу Вилијамс са 36 поена и 11 асистенција, 25 поена постигао је Херел, а 24 додао је Галинари.

Најефикаснији у редовима Голден Стејта били су Кари са 29 и Дурент са 21 поеном.

Клиперси су изједначили у серији против Вориорса на 1:1, а серија се сели у Лос Анђелес. Први меч у „Стејплс центру“ игра се у петак од 04.30 часова после поноћи по нашем времену.

Дивац одлучио: Богдановић и Бјелица добили новог тренера

Лук Волтон, доскорашњи тренер Лос Анђелес лејкерса, нови је шеф стручног штаба Сакраменто кингса. Генерални менаџер „краљева“ Владе Дивац одлучио је да доведе Волтона уместо Дејва Јејгера којег је сменио пре неколико дана.

Дивац је тада потписао нови уговор и одмах направио велику „чистку“ – отпустио је Јејгера и свог асистента Брендона Вилијамса, а сада је преломио и када је у питању нови тренер.

Волтон је претходне три сезоне водио „језераше“ које су после најлошије сезоне у историји франшизе, били бољи ове године, али нису успели да дођу до плеј-офа, упркос ангажовању суперзвезде Леброна Џејмса.

На тренерску мапу у НБА лиги Волтон је стигао фантастичним вођењем Голден Стејта, у моментима када је први тренер Стив Кер био одсутан због здравствених проблема.

Са Вориорсима је у сезони 2015/16 забележио рекордне 24 победе у прве 24 утакмице сезоне, због чега је у октобру и новембру био носилац титуле најбољег тренера Западне конференције.

То значи да ће српски кошаркаши Богдан Богдановић и Немања Бјелици морати да се у новој сезони доказују новом тренеру.

Према правилима клуба, детаљи уговора нису објављени.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!