Прочитај ми чланак

Марјановић на Ђорђевићевом списку, Бјелица прескаче ЕП

0

После фантастичне сезоне са Црвеном звездом, у националном тиму дебитоваће 28-годишњи бек Бранко Лазић, који је био међу кандидатима за најбољег дефанзивца Евролиге

СЕЛЕКТОР Србије Александар Ђорђевић објавиће у понедељак шири списак кандидата за Евробаскет, који ће бити одигран од 31. августа до 17. септембра у четири земље (Турска, Финска, Израел, Румунија).

На њему ће се наћи и центар Детроита Бобан Марјановић, који је прошле године непосредно пред окупљање репрезентативаца одустао од олимпијске акције. Од тада је више пута рекао да ће у будућности бити на располагању националном тиму уколико добије Ђорђевићев позив. Наравно, Бобија чека борба за место у тиму за ЕП, с обзиром на то да је две НБА сезоне провео углавном на клупама Сан Антонија и Детроита.

Лоша вест за Србију је да ће Немања Бјелица због дугог периода рехабилитације пропустити још једно такмичење. Крилном центру Минесоте оперисано је стопало 21. марта и, како сазнајемо, биће спреман тек пред почетак НБА сезоне. Један од најважнијих играча наше репрезентације морао је да прескочи и Олимпијске игре у Рију због упале нерава на нози.

Повреда није разлог због којег ће Никола Јокић скоро извесно гледати из далека утакмице Србије на Евробаскету. Наш НБА ас биће на Ђорђевићевом ширем списку, али су мале шансе да ће овог лета обући дрес са државним грбом. Српског центра чека потписивање новог уговора са Денвером, који му је сугерисао да би било добро да пропусти ЕП и лето посвети физичкој припреми за наредну НБА сезону, у којој Нагетси очекују од прве звезде да их уведе у плеј-оф.

После фантастичне сезоне са Црвеном звездом, у националном тиму дебитоваће 28-годишњи бек Бранко Лазић, који је био међу кандидатима за најбољег дефанзивца Евролиге и један од најзаслужнијих за сјајне партије нашег шампиона у елитном клупском такмичењу.

У једном тренутку постојала је дилема да ли ће бек Уникахе Немања Недовић моћи да игра на Евробаскету, али је најбољи играч шпанског тима развејао сумњу.

– Имао сам разговоре са докторима, појавила се могућност да идем на операцију. Али, овог лета је неће бити сигурно, тако да сам на располагању селектору – рекао је Недовић.

РИВАЛИ ТУРСКА, РУСИЈА, ЛЕТОНИЈА…

КОШАРКАШИ Србије такмичиће се у Д групи Евробаскета са селекцијама домаћина Турске, Велике Британије, Русије, Летоније и Белгије.

Утакмице се играју у дворани Фенербахчеа, док ће завршна фаза ЕП бити одиграна на терену „Синан Ердем арене“, где је одржан и последњи фајнал-фор Евролиге.