Прочитај ми чланак

Марадона сахрањен на приватној церемонији пред 200 људи

0

Дијего Армандо Марадона, најбољи фудбалер свих времена, сахрањен је поред својих родитеља на приватној церемонији којој је присуствовало 200 људи, на гробљу Хардин Бела Виста у Буенос Ајресу.

Организатори су покушали да испоштују све мере у време пандемије коронавируса, колико је то уопште било могуће у свеопштем лудилу које је изазвала Дијегова смрт.

© AP Photo

Навијачи су били ван себе од туге, било је чак и нереда, а улице Буенос Ајреса биле су мале да приме све који су желели барем да виде поворку и испраћај Ел Пибеа.

Зато је само 200 људи могло да присуствује сахрани, породици и блиским пријатељима, а Дијего је сахрањен поред родитеља, Далме и Дијега.

Навијачи су опколили поворку и све је потрајало прилично дуго, вијориле су се аргентинске заставе, кровови зграда су били крцати на целом путу до гробља.

Уз јаке безбедносне мере, био је заштићен и аутомобил који је превозио Дијега – навијачи су се чак пели и на капију председничке палате, као да је у питању ограда на трибини Бомбоњере.

На крају, стотине фанова је блокирало улазак на гробље уз песму и плес, па је полиција на крају морала да рашчисти пут.

Међу присутнима су биле његове ћерке Далма и Ђанина, бивша супруга Клаудија Виљафан, а касније је дошла и Вероника Охеда, још једна Марадонина бивша супруга, с њиховим сином Дијегитом Фернандом.

Присуствовала је и Јана, коју је Марадона признао тек пре неколико година.