Прочитај ми чланак

Мали објавио колико је новца држава дала Звезди и Партизану

0

Држава је, на разне начине, од 2014. године помогла кошаркашке клубове Црвена звезда са 1,626 милијарде динара, а Партизан са 1,217 милијарди динара, изјавио је министар финансија Синиша Мали.

Он је рекао да је држава, било директно из буџета или преко министарстава, или индиректно, преко јавних предузећа за фудбалски клуб Партизан дала 899,4 милиона динара, а за Црвену звезду 727 милиона.

Мали је објаснио да те податке даје како би грађани видели да држава за оба клуба издваја и подржава их подједнако и да се труди да буде „уравнотежена на најбољи могући начин“.

„Ово је новац дат у готовини, а ту је и подршка и кроз кредите, давање различитих гаранција и репрограм пореских обавеза“, истакао је он и додао да о додели тих средстава одлучује велики број институција, а поред тога, јавна предузећа, попут Телекома, сама усвајају своје буџете.

На питање новинара колики су дугови тих клубова, Мали је рекао да не зна, али да је пореска управа одобрила за та четири клуба репрограм дугова за порез на имовину у износу од милијарду динара.

„Свако може добити репрограм пореских дугова уколико обезбеди одговарајуће гаранције“, објаснио је он и додао да нема информације да ли клубови редовно измирују обавезе од тренутка репрограма.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!