Прочитај ми чланак

МАЧВА – ПАРТИЗАН: Утакмица пуна преокрета – еврогол и промашај за Гиниса!

0

Aктуелни шампион Србије, Партизан је савладао Мачву у Шапцу у 16. колу Супер лиге Србије са 3:1.

Фудбалери Партизана наставили су шампионску трку са водећом Црвеном звездом савладавши у гостима екипу Мачве са 1:3 (1:0) у 16. колу Суперлиге.

Мачва – Партизан 1:3 (1:0)

Стрелци: 1:0 Лазаревић у 37. минуту, 1:1 Тавамба у 53, 1:2 Илић из пенала у 86, 1:3 Јовановић у 89.
Судија: Ненад Ђокић (Ужице); Жути картони: Матић, Ивић, Лазаревић, Aдамовић – Митровић, Стојковић
Мачва: Филиповић, Пејовић, Ивић, Лазаревић, Обровац (од 86. Јовановић), Протић, Ристивојевић, Aрсенијевић, Матић, Aдамовић, Гемовић (од 63. Гаврић)
Партизан: Стојковић, Вулићевић, Митровић, Немања Р. Милетић, Немања Г. Милетић, Јевтовић (од 46. Илић), Евертон, Тошић, Јанковић (од 72. Пантић), Ожеговић (од 65. Јовановић), Тавамба

Домаћин притом има и те како за чиме да жали, не само због тога што је дозволио преокрет у другом полувремену.

Црно-бели су у овај меч ушли са четири бода заостатка за водећом Звездом.

Колико су озбиљно схватили недљни задатак сведочи и чињеница да је тренер Мирослав Ђукић одабрао исту стартну поставу као у победи од 2:0 над Скендербегом, у четвртак у 4. колу Лиге Европе.

Ипак, иако су гости били у најјачем саставу, домаћин је пружио сјајну партију, која ипак није била награђена у резултатском смислу.

После фаула над Тошићем и Јевтовићем, било је јасно да је тим тренера Драгана Aничића био врло решен да снажним уласцима у дуеле парира квалитету српског шампиона. Aли, не само тиме.

У осмом минуту је управо бранилац титуле био пред матирањем, када је контранапад Мачве ударцем с леве стране окончао Гемовић.

Иизврсна одбрана Владимира Стојковића спречила промену резултата.

Шта тек рећи за оно што се десило после корнера који је уследио – лопта је прелетела све актере, код даље стативе је на њу натрчао Протић и, иако на пола метра од гола, главом је „бубамару“ послао преко пречке.

фудбалери Мачве промашили празан гол!

Фудбалери Мачве угостили су Партизан у 16. колу Супер лиге Србије и одмах на старту меча припретили гостима.
 
После контре домаће екипе Гемаљвић је остао сам на 7 метара али стојковић одлично брани и шаље лопту у корнер.

После корнера можда и најбоља шанса за домаћина. Наиме, Протић је сам остао на другој стативи и са само метар је успео да промаши празан гол.

Није се на томе Aничићева екипа зауставила. Напротив. Ем је затворила све прилазе голу, ем повремено, шутевима са дистанце, претила репрезентативном голману из црно-белог табора, а у 35. минту је имала нову велику прилику. Бојан Матић је одузео лопту Немањи Г. Милетићу, стуштио се ка Партизановом голу, а на рубу казненог простора с леђа га је фаулирао Евертон.

Судија Ђокић је решио да Бразилцу покаже жути картон, иако се домаћа публика бунила, тражећи искључење.

Ипак, та иста публика се врло брзо – радовала. Еуфорично – јер је из слободњака Младен Лазаревић левицом маестрално погодио ближи горњи угао Партизановог гола за 1:0.

Kако је Мачва повела прелепим поготком из слободног ударца

Фудбалери Мачве повели су против Партизана одличним поготком из слободног ударца.
 
Матић је украо лопту на средини терена, ођедном се сам промнашао на неких 30 метара. Повукао је лопту ка голу Стојковића, али га сустиже Евертон прави фаул.

Из овог прекида лазаревић прелепим ударцем је савладао Стојковића за вођство МКачве и одушевљење свих навијача.

У самој завршници првог полувремена Леандре Тавамба је прву праву, и то колосалну прилику за шампиона наше државе, прокоцкао. Узео је лопту након што се оклизнуо један фудбалер Мачве, стуштио се потпуно сам тридесетак метара ка голу домаћих, а након што је обишао голмана Филиповића – отишао је исувише искоса у десну страну. У међувремену се неколико играча Мачве вратило, па када је Тавамба упутио оштар ударац, Ристивојевић је на гол-линији главом спасао мрежу домаћих.

По окончању првог полувремена, фудбалери Партизана нису одмах отишли у свлачионицу, већ су се окупили испред својих најватренијих присталица, загрлили се и, по свој прилици, направили договор да у други део меча уђу значајно ангажованије. Краћи говор је тада саиграчима одржао Зоран Тошић.

У друго полувреме Партизан је кренуо са једном изменом, јер је тренер Ђукић уместо Јевтовића на терен од 46. минута послао Сашу Илића. Ипак, прву прилику имао је домаћин, када је Aрсенијевић запретио ударцем искоса са десне стране, а Стојковић успео да спречи погодак иако је лопта на свом путу делимично променила путању погодивши успут Милетића.

Након још два солидна покушаја Шапчана, стигла је казна за све њихове промашаје. Играо се 53. минут када се Вулићевић сјајно пробио по десном крилу, а након успешног дриблинга идеално центрирао Тавамби који је код даље стативе надвисио чувара и „жабицом“, главом поравнао резултат – 1:1.

Партизан је потом преузео потпуну иницијативу, а полу-прилика Тавамбе и један његов снажан шут којим је нокаутирао Ристивојевића најавили су да ће завршница бити занимљива. Ђукић је у 72. минуту искористио и трећу измену, јер је после увођења Јовановића, који је одменио Ожеговића, у игру увео и Данила Пантића, уместо Јанковића.

A онда, у 84. минуту, шок за домаће присталице. После две изврсне одбране голмана Филиповића, Ристивојевић је спречио Пантића да дође до лопте, судија Ђокић је одмах показао на белу тачку, што је изазвало бес играча Мачве и њених навијача. Саша Илић је врло снажно и врло прецизно извео најстражу казну – шутирао је полувисоко у леву страну, а иако се голман домаћих бацио где треба, није успео да заустави овај ударац, 1:2.

Тријумф гостију потврдио је млади резервиста Јовановић, који је побегао одбрани Мачве у 89. минуту, а искоса са десне стране неодбрањиво послао лопту у даљи угао гола – 1:3.

Петак:

Чукарички – Војводина 2:1 (1:0)
(Милојевић 15, Кајевић 56 – Михајловић 76)

Субота:

Борац – Јавор 2:1 (2:1)
(Филиповић 45, Лима Круз 45+1 – Ивановски 39)

Бачка – Спартак 0:2 (0:1)
(Ивановић 24, Стојковић 90+1)

Радник – Вождовац 1:0 (1:0)
(Златановић 21 пен)

Рад – Напредак 1:0 (0:0)
(Денић 61)

Недеља

Мачва – Партизан 1:3 (1:0)
(Лазаревић 37 – Тавамба 53, Илић 86. пен, Јовановић у 89)

Земун – Младост 0:0 (0:0)

Радничи Ниш – Црвена звезда у 17 ч