Прочитај ми чланак

ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ се враћа у репрезентацију Србије

0

Фудбалер Кристал Паласа Лука Миливојевић вратиће се у септембру у репрезентацију Србије, најавио је спортски директор Савеза Владимир Матијашевић.

„Лука Миливојевић је расположен, наравно, нисмо се враћали на неке теме. Хоћемо да гледамо будућност, то је инсистирао Љубиша Тумбаковић, и направимо добру атмосферу, председник је сагласан са тим, сви смо. Сада је све на селектору“, рекао је Матијашевић за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Foto: FSS

Матијашевић је заједно са новим селектором Љубишом Тумбаковићем био у Лондону, где је осим са Миливојевићем разговарао и са Александром Митровићем из Фулама и Немањом Матићем из Манчестер јунајтеда.

„Разговарали смо о свим ситуацијама, осим о оним из претходног периода. Ту смо ставили тачку, нећемо да причамо о томе, идемо напред. Надам се да ће сви бити на окупљању ако их селектор буде позвао. Морамо да вратимо заједништво и атмосферу јер ово није клуб, већ репрезентација, морамо сви да будемо једно“, казао је Матијашевић.

Он је истакао да се нада да ће публика подржати национали тим у изазовима који предстоје јер са добром атмосфером може да се оствари добар резултат против Португала.

„Има оптимизма. Сви наши играчи играју у јаким лигама, добри су фудбалери. Треба пре свега да направимо добру групу и атмосферу. Утакмица са Португалом може да реши квалификације. И да не буде тако, има утакмица за вађење“, навео је Матијашевић.

Репрезентација Србије у квалификацијама за Европско првенство има четири бода из три утакмице, шест мање од водеће Украјине која има меч више. Луксембург има четири бода из четири утакмице, а Португал два из две. Литванија је последња са једним.

Србија ће 7. септембра у Београду играти против Португала, док ће три дана касније гостовати Луксембургу.Потом јој у октобру следи дуел са Литванијом у гостима, а у новембру код куће против селекција Луксембурга и Литваније.