Прочитај ми чланак

ЛУДИЛО Паралелна влада ФСС: Смењен Пантелић, Бјековић нови председник…

0

Вршилац дужности председника ФСС Марко Пантелић тврди да је на делу “покушај пуча“ у Старој Пазови и верује да његова опозиција у Извршном одбору после смене шесторице чланова нема овлашћења да доноси одлуке. Друга струја, коју чине Новица Тончев, Драган Симовић, Јован Шурбатовић, Милан Караџић, Драгомир Лазовић, Бранко Стојаковић, Марјан Рнић, Драган Илић, Саша Бајчетић, Душан Мракић и Ненад Бјековић, тврди пак да су Пантелићеве одлуке (читај смене) правно ништаве због чега су они изгласали његову смену са места вршиоца дужности председника ФСС.

На његово место постављен је Ненад Бјековић.

Šurbatović, Pantelić, Čeferin, Kokeza, Bjeković i Laković na svečanosti u Narodnom pozorištu, Foto: FSS

Истовремено, према сазнањима Моззарт Спорта, Пантелић ће поднети кривичну пријаву против генералног секретара Јована Шурбатовића због злоупотебе печата Фудбалског савеза Србије…

На крају ће о свему вероватно морати да одлуче правоснажни органи, јер је Пантелић према Статуту ФСС који су за мандата Славише Кокезе изгласали управо чланови Извршног одбора који сада желе да га сруше заиста има право да смењује по вољи. С друге стране, печат је некако завршио у Шурбатовићевим рукама и ко је сада у праву у тој правној заврзлами мораће да одговори неко стручан.

Подсетимо, све је почело када је Драгомир Лазовић као први човек Јавора затражио да се – иако је сезона већ завршена – промене правила такмичења и да у следећем такмичарском циклусу уместо 16 буде 18 клубова. Јавор би тако преживео у Суперлиги.

Пантелић је реаговао тако што је Лазовића разрешио дужности, да би убрзо постало јасно да се намерио да смени и Шурбатовића. Чувши то, Пантелићева опозиција је, три дана пре „његове“ седнице Извршног одбора, одговорила сопственим састанком на коме је решила да вршиоцу дужности изгласа неповерење. Испрва им је по Пантелићевом налогу био забрањен улазак у спортски центар ФСС у Старој Пазови, али су на крају успели у тој намери, иако је в.д. председника ФСС јутрос сменио још петорицу чланова Извршног одбора: Стојаковића, Рнића, Мракића, Рнића и Бјековића.

На њихова места поставио је, све скупа до сада, петорицу чланова ИО, међу којима и Јована Теодосића, брата прослављеног српског репрезентативца Милоша Теодосића. Уз њега и Милоша Ђелмаша и фудбалској јавности непознате људе: Дарка Јевремовића, Југослава Југовића и Зорана Лекића.

Изгледа да је ипак потценио „пучисте“ који су очигледно још раније склопили пакт да га сруше са власти.