• Почетна
  • СПОРТ
  • Бјековић: Лотаре, јесмо ли наместили да изгубиш и од Звезде и од Зете?
Прочитај ми чланак

Бјековић: Лотаре, јесмо ли наместили да изгубиш и од Звезде и од Зете?

0

bjekovic

“Чуди ме што мој пријатељ тако прича, сутра би се вратио у српски фудбал, само да га Толе Караџић или неко из Партизана позове, а требало да се запита зашто три године не може да нађе посао“, одговара легенда црно-белих на оптужбе Матеуса о недозвољеним радњама.

Снажан напад Лотара Матеуса и још јача контра Ненада Бјековића! На тврдње Немца да је у пролеће 2003. Партизан договорио утакмицу са Радом (пораз 0:1), наводно, под плаштом добрих односа са клубом са Бањице, легендарни функционер црно-белих узвраћа тврдњом да оптужбе немају везе са истином и јавно пита некадашњег тренера зашто одмах није рекао да му је нешто сумњиво, већ је чекао 11 година.

Бјековић истиче и да му је после оваквих речи јасно због чега човек који је први довезао Парни ваљак у групну фазу Лиге шампиона већ три године не може да нађе посао.

„Затечен сам, збуњен и зачуђен Лотаровим „открићем“. Том логиком, како он представља јавности чињенице, испада да смо истог пролећа договорили поразе и на Маракани, а у јесен исте године у Голубовцима, јер ако се добро сећам, а сећам се, под Матеусовим вођством изгубили смо и од Црвене звезде и од Зете. Чуди ме што се „ухватио“ сусрета са Радом, кад је у његовом тренерском опусу било још неуспеха за време мандата у Партизану. Јесмо ли и то наместили? Поврх свега, због чега је чекао 11 година? Те 2003. ниједног тренутка није ми рекао да је било чак и назнака сумње поводом утакмице са Радом. Шта му сад би не умем да објасним“, коментарише легендарни нападач, тренер, а затим и руководилац Партизана, који је у то време обављао функцију спортског директора и у зиму 2003. довео Матеуса за шефа струке.

Бјековић подсећа да је са Матеусом остао у одличним односима и да су приликом једне од последњих Лотарових посета Хумској заједно гледали црно-беле из ложе на источној трибини.

„Лотар је мој пријатељ, често се чујемо, заиста не знам шта му је ово требало. Чуди ме како човек тако богатог животног и играчког искуства не може да схвати да је фудбал само спорт и да су и порази и тријумфи његов састави део. Било је мечева и кад је Партизан побеђивао срећно или случајно, на исти начин остајао без бодова. Дешава се… А он се ухватио за овај један“.

Поменуо је Матеус и систем „три за три“, али и на такву констатацију Бјековић одмахује руком.

„Значи, само у Србији ништа не ваља, а у свету цветају руже. Није баш тако. Стварно ме понекад чуди шта прича. Ни у једном клубу се није дуго задржао, можда су га и тамо нервирале „намештене“ утакмице. Пре ће бити да је нешто друго у питању, чим Лотар већ три године не може да нађе посао, а ни у једном клубу или репрезентацији се није задржао дуже од две године. Поуздано знам да би се сутра вратио у српски фудбал, само да га Толе Караџић позове за селектора или неко у Партизану за тренера. Дошао би пешке, онда би му све било потаман“, иронично је додао Ненад Бјековић.

(Вести)