Прочитај ми чланак

ЉУТИТИ ДАНИЛОВИЋ демантовао сукоб са Салетом и Томашевићем, открио и када …

0

Дошло је време за иступање у јавност

Председник Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић, испунио је обећање дато на Мундобаскету!

После пораза од Аргентине, Даниловић је поручио да ће се јавности обратити у Београду, а то је урадио дан по слетању из Кине.

Орлови и експедиција Савеза допутовали су у понедељак увече, а у уторак је заказана ванредна конференција у просторијама КСС-а.

Наравно, горућа тема је одлазак селектора Александра Ђорђевића, који је решио да се повуче и не упушта у даље преговоре, јер му је свакако истицао уговор са КСС-ом.

На конференцији, Даниловић се појавио прилично љут, због трачева да се посвађао и чак сукобио са Александром Ђорђевићем, односно Дејаном Томашевићем.

– Ред је да се обратим, хвала што сте оволико дошли, кунем вам се, није било овако кад сам се опраштао. Многи ме знају још откад сам Партизан водио. Знате мој начин рада, размишљања, како би требало да се понаша председник у клубу, а како у Савезу, према репрезентацији.

– Начуо сам да је лакше доћи до Ким Џонга него до мена, и да сам за пријатеља Салета Ђорђевића погрдно говорио, па да сам се сукобио са Томашевићем, да разјасним. Свако обраћање током првенства било би нарушавање ауторитета селектора. Тумачило би се са правом, да је рад иза леђа селектору. Сада Салету, сутра другом неком.

– Довољно сам искусан и паметан да такве ствари знам и научио сам да не радим. Господо, морам да вас разочарам, нисам имао конфликт, нити сам пријатељу и сараднику било шта ружно рекао.

О РЕЗУЛТАТУ У КИНИ

– Наравно да смо погрешили, неуспех је, није дебакл, али је неуспех. Циљ је да свима спремимо најбоље услове и тренере на располагању. Понављам, на располагању Савезу. Ако мислите да ће неки измишљени наслови посвађати мене, Дејана и Салета, ћорак!

– Салету се захваљујем у име нормалних људи, као играч и као тренер је дао много, један резултат који је неуспех свих нас не би требало да се било коме објашњава. То не може да окрњи стручност, тренерску и људску.

О НОВОМ СЕЛЕКТОРУ

– У наредних месец и два ћемо о томе, нећемо преко колена. Савез је озбиљан и стабилан, нећемо преко ноћи, објавићемо кад одлучимо. Било би неодговорно и неумесно да одмах после Кине неког контактирамо. Наравно да ће бити контактиране одређене особе, али ни Кокошков ни Обрадовић нису контактирани. Ја ћу да пресечем ко ће бити селектор, ја сам председник. Нећемо чекати последњи моменат, имамо прозоре.

О КАНДИДАТУРИ ЗА ДОМАЋИНСТВО КВАЛИФИКАЦИОНОГ ТУРНИРА ЗА ИГРЕ

– Разговарао сам са председником, да се кандидујемо, апсолутну подршку имамо и ја захваљујем на томе. Не бих о шансама, јер смо се опекли.

О СУКОБИМА ИГРАЧА

– И то је глупост, нећу ни да коментаришем – поручио је Даниловић, који је са гласним „не“ пресекао питање о могућој оставци.