Прочитај ми чланак

ЉУТИ ЗБОГ ЗВИЖДАЊА: Француски медији о понашању српских навијача…

0

Доста пажње је посвећено томе што је део српских навијача извиждао минут ћутања поводом смрти бившег француског председника Жака Ширака, пред почетак полуфиналног сусрета против Француза

ДОСТА пажње посветили су данас француски медији томе што је део српских навијача извиждао минут ћутања поводом смрти бившег француског председника Жака Ширака, пред почетак полуфиналног сусрета против Француза.

Огласила се, преко „Твитера“, чак и француска министарка спорта Роксана Марасинеану.

– Какав меч! Браво за Србе и „плаве“. Остао ми је ипак горак укус после минута ћутања за председника Ширака који је омело неколико српских навијача. Спорт треба да окупља – написала је између осталог министарка.

Преко друштвених мрежа реаговали су и многи други навијачи. Огроман број људи у хали није ни знао због чега, заправо, Срби негодују. Познавање ближе историје им није јача страна, нису ни били погођени бомбардовањем 1999, а многи у сали нису тада ни били рођени.

Они који су, с друге стране, знали о чему се ради, наглашавали су да одавање поште, ипак, није било прави тренутак за овакво реаговање. Неки француски навијачи су на друштвеним мрежама током утакмице истицали да их је све то толико наљутило, да су после навијали још жешће.

Било је, међутим, и оних који су на овакве вести у коментарима на интеренту одговарали да разумеју Србе, јер је учешћем у интервенцији НАТО Француска у време председника Жака Ширака стала против Срба, а у корист Косова, на коме данас влада мафија.

Француски медији су подсетили шта се дешавало крајем деведесетих, а приметили су и натписе „Косово је Србија“ у хали.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!