Прочитај ми чланак

ЛИТВАНЦИ ОШТРИ: Кокошков Србин, Рендолф је из САД!

0

Кошаркашки савез Литваније оштро је причао о селекцији Словеније која је овог лета постала шампион Европе.

„Змајчеци“ су играли најлепшу кошарку на турниру и на крају заслужено постали прваци Старог континента пошто су у финалу победили Србију.

Међутим, са тим нису сагласни Литваници и генерални секретар КСЛ Миндаугас Спокас који је као главни аргументе навео Ентонија Рендолфа који је Американац и Игора Кокошкова који је Србин.

„Да, то је фантастичан тим који је играо сјајну кошарку. Али сви заборављамо да им тренер и главни играчи нису из Словеније. То баца велику сенку на њихово освајање Евробаскета. Био сам више фасциниран Летонцима који су играли без натурализованог играча. То је био 100 одсто продукт из Летоније“, рекао је Спокас, а потом и додао.

„За нас је то несхватљиво. Против тога сам. Имамо поштовање за Рендолфа али он нема ништа са кошарком у Словенији. Тренер Кокошков је из Србије, тако да ни он нема ништа са Словенијом. Њихова победа би била много слађа да су је освојили без натурализованих играча“, додао је Спокас.

Репрезентација Словеније је у финалу победила нашу селекцију са 93:85, а један од најважнијих поена постигао је управо Рендолф на 1:30 до краја меча.