Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: Магични Тадић срушио шампиона Европе!

0

Фудбалери Ајакса из Амстердама направили су велико изненађење, пошто су на гостовању победили Реал Мадрид са 4:1, у реванш утакмици осмине финала ЛШ.

Феноменалну партију одиграо је српски фудбалер Душан Тадић који је на мечу учествовао код три гола, од чега је два пута асистирао, а једном се уписао у листу стрелаца.

Утакмица је одлично кренула за славни холандски клуб, пошто је Зијех у седмом минуту савладао Тиба Куртоуу. Тадић је лепо проиграо Мароканца, који је пласираним шутем послао лопту иза леђа Белгијанца.

До другог поготка није се чекало пуно. Овога пута главну улогу имао је Тадић, иако није постигао погодак. Српски фудбалер је феноменалном финтом, у стилу Зидана, насамарио Каземира и потом послао саврешен пас ка Нересу.

Бразилац је смирено шутирао и савладао голмана Реал Мадрида. Шампион Европе је нападао, међутим Онана је на другој страни феноменално одбранио. Са резултатом 0:2 отишло се на паузу.

Када је реч о првом периоду игре, треба споменути да је Сантјаго Солари морао да направи две измене, пошто су због повреде морали да изађу Лукас Васкес и Винисијус јуниор.

На старту другог полувремена Реал је кренуо да притиска. Ређале су се шансе, али је Ајакс одолевао. Како нису искористили прилике, уследила је казна.

Тадић се после две асистенције уписао у листу стрелаца. Његовом фантастичном поготку претходила је контроверзна ситуација јер је Мазроуи сачувао лопту, која је била на тик да изађе ван игралишта.

Уследио је ВАР, а на крају је судија Феликс Брих ипак признао погодак српског фудбалера! Играо се 62. минут када је Тадић постигао гол.

Очекивао се одговор Реала и коначно смо га добили. Марко Асенсио је прецизним шутем савладао Онану и тиме је унео додатну драму у меч. Ипак, гости су имали спреман одговор.

Шене је извео сјајан слободан ударац, Куртоа се очајно поставио и Холанђанин је постигао еврогол. Ово је потпуно убило домаћи састав, који до краја сусрета није успео да смањи заостатак.

Мадридски клуб био је ослабљен јер им није играо капитен Серхио Рамос, међутим Шпанац је сам крив за то јер је намерно добио жути картон у првом сусрету. Рамос је намерно „пожутео“ како би му се „очистили“ картони за четвртфинале.

Али, како је Реал елиминсан онда нема шта да чисти.

Доминација троструког шампиона Европе завршена је неславно. Ајакс сада чека противника у четвртфиналу, а све захваљујући сјајним играчима, где је највише предњачио Душан Тадић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!