Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Црно-бели углас – Молде мора да нападне, то је наша шанса

0

Фудбалери Партизана пуцају од оптимизма уочи реванша.

Да је неко понудио црно-белима 2:1 пре почетка утакмице са Молдеом у Београду, тешко да би неко прихватио. Ипак, како је текао меч у Хумској, на крају је резултат испао премија, јер доноси мир играчима Партизана, који су данас стигли у Норвешку, на поприште реванша за пласман у Лигу Европе.

Голман Владимир Стојковић пред други дуел са Молдеом верује да ће управо тај гол залихе бити пресудан у Норвешкој.

„Имамо позитиван резултат из Београда. Мислим да ће Молде од почетка играти нападачки, покушаће да постигне брзи гол, што оставља простор за наше шпицеве и контре. Све је на шефу, а ја се надам позитивном исходу. То што ће се играти на вештачком терену не значи ништа, играли смо доста пута на тој подлози“, сматра Стојковић.

Млади штопер Страхиња Павловић такође сматра да ће Норвежани кренути у силовит напад од старта.

„Биће тежа утакмица од београдске, сада ће они имати предност домаћег терена. Ући ће јаче у утакмицу, пробаће одмах да поведу, а ми морамо да одговоримо како ми умемо и да – победимо“, каже Павловић.

Он верује да ће црно-бели одиграти боље него у Хумској.

„Тај први дуел нисмо одиграли како смо хтели. Доста ствари није испало како смо желели, поготово нисмо добро стајали код примљеног гола. Ипак, спремни смо за реванш, свесни смо колико значи ова утакмица и за нас и за клуб. Зато мислим да неће бити проблема“, оптимиста је Павловић.

Очекује се од Огњена Ожеговића да буде џокер Партизана. Пре две године је голом против Јанг Бојса донео црно-белима пролеће у Европи, сада би могао да уведе клуб у Лигу Европе.
„Битно је да смо сви заједно, да верујемо у пролаз, да будемо компактни на терену. Имамо гол предност, тактички нам много значи, јер нећемо морати да срљамо, да јуримо. Играћемо у средњем блоку, тражићемо из пресинга да постигнемо гол и обезбедимо миран ток утакмице“, нацртао је сценарио Ожеговић.

Летњи прелазни рок се ближи крају, тако да се смањују шансе и да Ожеговић оде из Партизана у Розенборг.

„За сада се нисам договорио око услова, што не значи да нећу. Драго ми је што сам остао овде, да помогнем момцима да остваримо добар резултат. Много би нам значило да се пласирамо у групе Лиге Европе. Сигурно је да нећу отићи из Партизана ако не будем задовољан понудом. Ја сам овде срећан, атмосфера у тиму је одлична, тако да нема разлога да идем главом без обзира“, објаснио је Огњен Ожеговић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!