Прочитај ми чланак

Лето промашаја: Ни пара, ни Лиге шампиона, ни трансфера…

0

Улазак у Лигу Европе би донекле поправио финансијско стање, али то је далеко од онога што је могло да се добије у Лиги шампиона.

Црвена звезда је другу годину узастопно остала без пласмана у групну фазу Лиге шампиона. Прошле године је кипарска Омонија била непремостива препрека у квалификацијама, овог лета то је био молдавски Шериф.

Пред српским шампионом је сада императив да се још једном домогне групе Лиге Европе, а препрека на том путу биће му румунски Клуж.

Наравно, очекивало се много више од Црвене звезде у новој сезони, поготово после доласка Александра Драговића из Леверкузена. Осим њега ангажовани су и Диони, Крстичић, млади Станић, а Срђан Бабић је враћен са позајмице из Фамиликаа.

Истовремено, није било ни наговештаја неког великог излазног трансфера, што је и било стопирано од стране генералног директора Звездана Терзића, јер је био циљ да се бар до краја квалификација задржи и ојача прошлосезонска шампионска екипа. Од стандардних првотимаца из прошле сезоне, Немања Милуновић је отишао без обештећења у Турску, а нападачу Фалићинелију је истекла позајмица из Болоње. Видећемо да ли ће се нешто битније променити до краја лета, али црвено-бели играма од почетка нове сезоне нису импресионирали, па ако до сада није стигла нека “понуда која се не одбија“, велико је питање да ли ће стићи до краја прелазног рока.

Али, да је Звезда вечерас савладала Шериф, имала би гарантованих 11.3 милиона евра зараде, па би трансфери били у другом плану, овако неће моћи да рачуна на пет милиона евра за пласман у плеј-оф, али остаје нада да ће се изборити за 3.63 милиона колико доноси пласман у групну фазу Лиге Европе, плус додатни приход од десетогодишњег учешћа у европским такмичењима и каснију зараду од сваке победе.