Прочитај ми чланак

„Lekip“ скандалозним текстом напао Ђоковића

0

Кристел Боне, новинарка Лекипа, написала је текст под насловом "Нема љубави за Ђоковића", који је изазвао жестоку реакцију.

Још једном је у питање доведена његова спортска част, Боне је очигледно “стручна” и за повреде, па је омаловажила Новаков успон до титуле на Аустралијан опену уз оштећење трбушних мишића.

“Зашто волимо некога? Или да сузимо причу, зашто волимо једног спортисту више од другог, на пример? Имали сте тај осећај изнервираности када сте чули да је Новак Ђоковић освојио Аустралијан опен. Тип га је освојио девет пута, има 18 гренд слемова, скоро као Рафа Надал и 310 недеља је први, баш као Роџер Федерер”, почела је Кристел за Лекип.

Потом је отворено рекла колико га не симпатише.

“Ноле би могао да игра против љускавца и опет бисте оклевали да навијате за њега. Постоји више хипотеза за то – можда је то његов охоли стас, али ако сте били фан Ивана Лендла, онда вероватно то није разлог. Можда је то што је дошао после тандема Федерер-Надал, што би оставило мало љубави за њега. Или можда баш због његове превелике жеље да буде вољен, као што је увек љубазни Ник Кирјос рекао – ‘Жели да буде толико вољен да не могу да га поднесем’”.

Споменула је и Новакове потезе.

“Истина је да му ништа не помаже. Било да ломи рекет или је пажљив према скупљачима лоптица, у најгорем случају вас то нервира, у најбољем вас је баш брига. У Мелбурну је тврдио да је играо са покиданим трбушним мишићем величине 2,5 центиметара. Са таквим стварима би се мучили чак и ‘Авенџерси’”, иронична је Боне.

Онда је уследио врхунац.

“Не заборавите, он осваја Аустралијан опен сервирајући 200 километара на сат са Маријанским ровом у стомаку (Маријански ров је најдубље место на Земљиној кори, прим. аут). Он вас нервира. Не зато што је урадио више од тебе, већ те само нервира”, закључила је ауторка.