Прочитај ми чланак

Лекари за науку и етику: Новаче, твоје страдање обасјало је борбу против фашизма

0

Драги Новаче, у време када ми православни прослављамо један од најрадоснијих хришћанских празника, Рођење Христово, ти се налазиш у пролазном искушењу. Свима нам је познато колико је улагања и самоодрицања било потребно да би постао то што јеси, најбољи тенисер и спортиста свих времена. На великим људима су и највећа искушења па нас ситуација у којој се налазиш уопште не изненађује а нарочито не данас, када је јасан повод због којих трпиш.

У тренутку када глобалистички систем потпомогнут великим фармацеутским корпорацијама покушава од света да направи концентрациони логор, ти, један Србин, јунак нашега доба, рекао си слободарско НЕ. НЕ о којем нас учи св. апостол Павле кроз речи: „Стојте дакле чврсто у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити.“(Ап. Павле, Гал. 5,1-26: 1). Својим непристајањем на укидање слободе, оног најузвишенијег што добисмо од Бога рођењем, онога чему је и данашњи дан посвећен (Христос се родио да би нас ослободио) ти си наставио светлу традицију својих предака, који су очували наш народ управо непристајањем на ропство. НЕ ропству је завет на којем се очувала Србија. НЕ наших светих Немањића, НЕ нашега св. Цара Лазара и косовских јунака и НЕ многобројних наших владара и војсковођа до данашњих дана који су животе своје положили за „Крст часни и слободу златну,“ представљало је и представљаће императив нашег народа.

Ти си ових дана то стамено НЕ винуо у висине целе планете, показујући  свету како се бране идеали и ставови, како Срби бране „слободу златну“, човека од Творца дату. Дани твог утамничења у земљи у којој се отворено спроводи фашизам над сопственим становништвом док међународна заједница и цео свет ћуте, су светлост свету и ветар у леђа свим народима и људима који данас страдају од својих власти јер се боре за слободу. Твоја је битка обасјала све наше битке у овом времену одузимања основне цивилизацијске тековине – слободе живота и избора.

Као удружење „Лекари и родитељи за науку и етику“ које апсолутно подржава твоју борбу, а које се и само залаже за очување одавно успостављених принципа науке и етике које доктринари новог светског поретка свесно и бесрамно занемарују, као и на очување права на слободу информисаног избора, овим путем ти у име наших професора, лекара и родитеља из Србије пружимо снажну подршку у твојој искреној борби. Нека те светлост Рођења Христовог води кроз живот. Господ да сачува у добром здрављу, радости и љубави и тебе и твоју породицу.

Мир Божији – Христос се роди!

УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“