Прочитај ми чланак

Легендарни турски голман се бори за живот

0

Синоћ је из Турске стигла лепа вест да се легендарни тренер Фатих Терим опоравио од коронавируса, али данас стиже лоша.

Чувени турски голман Рушту Реџбер се налази у критичном стању и бори се за живот. Некадашњем голману Фенербахчеа, Барселоне и турске репрезентације је пре неколико дана потврђено да је заражен коронавирусом, да би потом био пребачен на болничко лечење.

Његова супруга је пре два саопштила да је Рушту и даље у болници, а данас турски медији пишу да се стање погоршало. Рушту се налази на респираторима и бори се за живот.

– Шокирани смо колико брзо се развија његова болест – поручила је његова супруга Исил Реџбер, која му је и пренела вирус по доласку из САД.

Рушту Реџбер има 46 година и вероватно је најпознатији и најбољи голман у историји турског фудбала. Каријера му је трајала 24 година, а њен највећи део је провео у Фенербахчеу за који је играо од 1993. до 2003. и од 2004. до 2007. У међувремену је био и члан Барселоне, у коју је дошао као велико појачање. Каријеру је завршио у Бешикташу, а осам година је стајао на голу репрезентације Турске и бележио блиставе партије на Мундијалу 2002. године.