Прочитај ми чланак

Леброн изабрао Јокића и Дончића!

0

Леброн Џејмс, један од капитена на Ол-стар утакмици, избрао је српског кошаркаша Николу Јокића у свој тим за меч свих звезда у НБА.

Џејмс је добио највише гласова од навијача на Западу и због тога је изабран за капитена, док је на другој страни та част припала Јанису Адетокумбу.

Грчки кошаркаша је прошле године изабрао Јокића, међутим Џејмс се ове побринуо да га изабере пре Јаниса.

Поред Јокића у тиму Леброна Џејмса играће још: Ентони Дејвис (Лејкерс), Кавај Ленард (Клиперс), Лука Дончић (Маверикс), Џејмс Харден (Рокетс), Демијан Лилард (Блејзерс), Бен Симонс (76ерс), Џејсон Тејтум (Селтикс), Крис Пол (Тандер), Расел Вестбрук (Рокетс) и Домантас Сабонис (Пејсерс).

Адетокумбо је бирао на следећи начин: Џое Ембид (76ерс), Паскал Сијакам (Рапторс), Кемба Вокер (Селтикс), Треј Јанг (Хокс), Крис Мидлтон (Бакс), Бем Адебајо (Хит), Руди Гобер (Џез), Џими Батлер (Хит), Кајл Лаури (Рапторс), Брендон Инграм (Пеликанс), Донован Мичел (Џез).

Ово ће бити Јокићево друго Ол-стар учешће у каријери, а занимљиво Леброн га је бирао са 14. места, односно као трећег у другој рунди, само су Лилард и Симонс добили предност у односу на њега.

Други пут заредом Ол-стар меч ће се играти у овом формату где нема „Исток против Запада“, већ капитени екипа бирају са ким ће играти у тиму.

Ол-стар утакмица игра се у Чикагу 16. фебруара.