Прочитај ми чланак

ЛАЖНИ СТЕ КЛУБ ИЗ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ Екипу са Косова чека непријатност у Словачкој

0

Тај лажни клуб Фероникели имаће осећај као да игра у Србији, спремамо досад незапамћену атмосферу, не интересује нас шта ће на све то рећи УЕФА, поручили су нам навијачи Слована.

У среду од 18 часова у Братислави више хиљада људи целом свету ће послати јасну и гласну поруку – Косово је Србија! Курир вам доноси и све детаље како ће до тога заправо да дође.

Foto: Facebook

Албански фудбалски клуб Фероникели са Косова и Метохије гостује Словану у Братислави, клубу за чије навијаче Косово представља срце Србије, и то истичу на свакој утакмици! Клуб из јужне српске покрајине није имао среће, па је за ривала добио словачки клуб за ког је Косово света српска земља.

Путем друштвених мрежа, од навијача који су били у Никшићу (на мечу Сутјеска – Слован, квалификације за ЛШ), сазнали смо да ће тим Фероникелија чекати пакао на стадиону у Братислави.

– Потрудићемо се да тај лажни клуб има осећај као да игра у Србији. Све ће на том мечу бити у знаку Србије и Косова. За нас је то света тема. Не занима нас ни УЕФА, ни могуће казне, ништа друго, изнад свега нам је да свету пошаљемо јасну поруку, као што смо то урадили већ доста пута – појаснио нам је један од навијача Слована, с којим смо контактирали путем друштвених мрежа.
Његов колега са трибине нам је пак помињао и могућност да дође до бојкота те утакмице (управа због потенцијалне велике казне УЕФА захтева од навијача спортско навијање), али да ће у наредним данима бити донета коначна одлука.

Ако и дође до бојкота, непожељне госте би свакако чекала врућа атмосфера у граду, око хотела, на путу до стадиона, пренео нам је навијач Слована.

Присталице клуба из Братиславе најавиле су да одлазе и на реванш меч који ће бити одигран на Косову и Метохији.

Навијачи Слована: Космет – вечна земља наша

На утакмици Слован – Земплин, која је одиграна у априлу ове године, преко два нивоа трибине био је развијен велики транспарент посвећен Косову и Метохији.

– Зато добро слушај, сине, и најгорем се прашта, ал’ за отаџбину гине, Космет – вечна земља наша – гласила је порука у виду стиха песме Београдског синдиката „Догодине у Призрену“. Сви навијачи на стадиону скандирали су „Косово је Србија“!

Навијачи из Братиславе направили су погрдан транспарент упућен Милу Ђукановићу, који су желели да донесу на меч Сутјеска – Слован.