Прочитај ми чланак

Лане Јовановић у Партизану?

0

sp-lane-jovanovic_620x0

Црно-бели опет размишљају о ангажовању некадашњег репрезентативца. Алберт Нађ загонетно ћути, Милан не жели хипотетички да прича.

Летња сага није се завршила по жељама вечитих ривала са Топчидерског брда, а ове зиме би „серија“ о прекаљеном интернационалцу Милану Јовановићу у српском фудбалу могла да добије нове епизоде. Ни Партизан, ни Црвена звезда пре шест месеци нису успели да приволе доскорашњег репрезентативца да се после 11 година врати у овдашњи фудбал, а извори блиски клубу и фудбалеру тврде исто – почело је ново испипавање пулса на релацији Партизан – Јовановић.

То, наравно, не значи да ће Милан Јовановић на пролеће носити дрес српског шампиона, али и само интересовање Партизана за његове услуге представља изузетно занимљиву информацију. У Хумској су последњих дана више посвећени организационим пословима, с обзиром на чињеницу да је председник Ђурић задржан у притвору, али спортски директор Алберт Нађ тврди да и даље ради пуном паром на прелазном року. На конкретно питање везано за могућност доласка Милана Јовановића у Партизан, Нађ није дао исти такав одговор.

– Много тога се писало и пише у последње време и не могу све да коментаришем. Не бих да причам на ту тему и апострофирам да ли смо у контакту са Јовановићем или нисмо – кратко је напоменуо спортски директор црно-белих.

Када се последњи пут помињала могућност Јовановићевог доласка у Партизан, за разговоре с њим је био задужен председник Ђурић. То „кокетирање“ није донело позитиван исход, а и поред чињенице да је Јовановић већ више од пола године слободан играч, велико је питање да ли ће црно-бели сада финансијски моћи да испрате његове захтеве. Искусни фудбалер је позив „Новости“ дочекао ведрог духа, који је остао „на снази“ и после питања везаног за могућност доласка у Партизан.

– Не знам шта да вам кажем, нико са мном није контактирао из Партизана. А да причам хипотетички, да ли бих дошао и под којим условима, заиста нема смисла. Тренутно немам ништа на видику, али радим као да имам клуб, максимално сам спреман да одмах ускочим у погон. Не могу себи да дозволим да ме било ко чека – уз осмех ће Јовановић.

На крају летње приче о интересовању вечитих ривала за његове услуге, Јовановић је подвукао да му је иностранство приоритет и да је долазак у Београд практично немогућ. Околности су се у међувремену промениле, Јовановић је и даље без клуба, а биолошки сат ради.

– Током лета сам имао само две опције које сам желео и пошто се ниједна од њих није реализовала одлучио сам да паузирам. До сада сам у каријери увек сам себи бирао пут и добро је док за тако нешто имам могућности.

На крају разговора искусни нападач напомиње да ни Партизан, ни остали заинтересовани клубови немају још много времена за реакцију.

– После шестомесечне паузе током које сам радио максимално не бих ли спреман дочекао нови ангажман, размишљања иду и у правцу завршетка каријере. Понуда мора да буде адекватна да бих се определио за потписивање уговора, а у случају да она не стигне до краја јануара вероватно ћу завршити каријеру – завршио је Јовановић.

Партизану је потребан нападач, Јовановић није рекао не. Дани пред нама показаће да ли је то довољно за детонацију „бомбе“ зимског прелазног рока.

(Вечерње новости)