Прочитај ми чланак

Лајовић признао: Био сам навучен на лекове

0

Српски тенисер Душан Лајовић говорио је о свом проблему са таблетама и напоменуо да је први пут после три године "чист".

Душан Лајовић игра вероватно и најбољи тенис у свом животу, он је прво помогао Србији да освоји АТП Куп да би се по први пут у каријери пласирао у 3. коло Аустралија Опена.

У интервјуу за „атптоур“ говорио је о великим боловима које је имао и да је у претходне три годие фактички био навучен на лекове.

Још 2017. године је због проблема са леђима почео са дозом од 150 милиграма диклофенака, а каже да су годину дана касније болови у рамену и лакту били појачани, па је лекове против болова пио сваког дана, један после доручка и други после вечере – оба од 75 милиграма.

Пошто те ствари знају негативно да утичу на јтеру, Лајовић је редовно вадио крв и тестирао се како би био сигуран да је с њим све у реду.

„Ментално је то изузетно тешко, замислите да сваког дана морате да пијете одређене лекове како бисте функционисали“, поручио је Лајовић.

И сам признаје да је имао велику жељу да престане да конзумира диклофенак, али каже да је мислио да је то једноставно начин живота професионалног спортисте, све до новембра 2019. године када је престао да користи лекове против болова.

Лајовић од тада игра неупоредиво боље, чак најбоље у својој каријери.

„Не користим лекове по први пут после три године. Ово је велики успех за мене и волео бих да тако и остане. Имао сам раније великих проблема са раменом, али никада у тој мери као после операције и стварно не знам зашто. Једноставно сам рекао себи, овако више не може! Јер сам се осећао веома лоше због великог броја отровних пилула у свом телу“, искрен је био Лајовић.

Душан Лајовић ће први изаћи на терен у ноћи између четвртка и петка и то око 1 час после поноћи, када ће се састати са Аргентинцем Дијегом Шварцманом.