• Почетна
  • СПОРТ
  • КРСТИЋ: Ђорђевић је врло амбициозан, Партизан ме је свему научио
Прочитај ми чланак

КРСТИЋ: Ђорђевић је врло амбициозан, Партизан ме је свему научио

0

sp-krle

(Вечерње новости)

Не знам да ли је то званично, али, хајде да претпоставимо да јесте. Имам велико поштовање према Саши као играчу и тренеру – рекао је капитен репрезентације Србије о избору новог селектора.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић је у опширном интервјуу “Планет баскету” причао о својим почецима, доласку из краљева у Партизан, одрастању, времену проведеном у НБА лиги, а прокоментарисао је и долазак Аслександра Ђорђевића на клупу нашег националног тима.

– Не знам да ли је то званично, али, хајде да претпоставимо да јесте. Имам велико поштовање према Саши као играчу и тренеру. Он је врло амбициозан, жели да направи резултат. Ђорђевић, баш као и ја, воли тим и кошарку као игру, а то је основа да постане добар тренер – рекао је центар ЦСКА.

Да ли и даље планирате да играте за репрезентацију Србије?

– Трудим се да не размишљам толико далеко. Одиграо сам много утакмица у националном дресу, али видећемо шта ће бити на лето. Мој мотив да играм за репрезентацију је што волим Србију. Велика ми је част што сам капитен своје земље.

Добар играч постали сте у Партизану. Колико вам је у каријери значило то што сте били члан овог клуба?

– Партизан је клуб који је оставио велики траг у мојој каријери. Тамо сам научио све што данас знам. У Партизан сам дошао са 16 година, први пут се одвојио од родитеља… У таквој ситуацији Партизан ми је много помогао. У овом клубу заиста воде рачуна о младим играчима, не само када је кошарка у питању већ и све остало. Партизан је најбоља ствар која је могла да ми се догоди када сам одлазио из Краљева.

У каријери сте променили три земље: Србија, САД и Русија. У којој сте се најбоље осећали када је кошарка у питању?

– У Србији сам играо веома млада, а то је добро јер играте код куће. У Москви ми је било тешко да се навикнем на временску разлику и хладноћу. Плус нови тим и било ми је потребан одређени период да се упознам са свима. Ипак, најлепше је играти код куће. Тада су сасвим другачије емоције.

Ко су вам били идоли у младости?

– Рецимо да су то били Владе Дивац, Дино Рађа, Кевин Гарнет, Тим Данкан… Покушавао сам да украдем неку њихову “фору”, али исто тако и да развијем сопствени стил што је више могуће. У мом родном граду нисмо имали прилику да гледамо мечеве НБА, тако да су нам хероји били југословенски репрезентативци из деведесетих година прошлог века..

Да ли планирате да останете у Европи или ћете размотрити могућност повратка у НБА?

– Сада не размишљам о томе. Имам уговор за ову сезону са опцијом продужења на још једну годину. Али то зависи од одлуке клуба. Немам дугорочне планове.

Против ког ривала вам је било најтеже да играте?

– Шакила О’Нила, дефинитивно. Одиграо сам много утакмица пров њега, нарочито у плеј-офу. Шакила је готово немогуће зауставити под кошем. У Европи бих издвојио Анту Томића из Барселоне – рекао је Крстић.