Прочитај ми чланак

КРСТАЈИЋЕВ СПИСАК ЗА ПОЧЕТАК ЛИГЕ НАЦИЈА: Четворица отписаних!

0

Селектор Србије саопштио је списак играча за мечеве против Литваније и Румуније на којем нема Бранислава Ивановића, Луке Миливојевића, Владимира Стојковића и Душка Тошића

СЛУТЊЕ су се обистиниле, селектор Србије Младен Крстајић извршио је делимичну „сечу“ међу „орловима“. За прве мечеве Лиге нација (7. септембра Литванија у Виљнусу, 10. септембра Румунија у Хумској), у односу на Мундијал одрекао се, привремено или за стално, четворице играча: Бранислава Ивановића, Душка Тошића, голмана Владимира Стојковића и Луке Миливојевића, док су Марко Грујић и Лука Јовић за овај циклус прекомандовани у младу селекцију, како би помогли у финишу квалификација у мечевима са Русијом и Македонијом.

foto: screenshot

После повратка из Русије било је јасно да ће бивши капитен Ивановић своју репрезентативну каријеру завршити на рекордних 105 утакмица, као и да ће Душко Тошић место уступити млаћим снагама Спајићу, Вељковићу и Миленковићу. Отписивање Владимира Стојковића, свакако прве „јединице“ Србије, без обзира на разна стручна мишења, представља изненађење, док изостављање капитена Кристал паласа Луке Миливојевића има другачију позадину.

 

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРО У МАРТУ 2019.КВАЛИФИКАЦИЈЕ

зa Евро 2020. пoчињу у мaрту 2019, и у пет викенда завршиће се до нoвембра. Репрезентaције ће бити рaзврстaне, кao и дo сaдa, у 10 групa oд пo пет и шест репрезентaцијa, a пo две првoплaсирaне екипе плaсирaће се директнo нa EП (укупнo 20 репрезентaцијa). Преoстaлa четири местa пoпуниће се после плеј-oфa Лиге нaцијa.

Србија у Рајковићу, Дмитровићу и Јовановићу има потенцијал између статива, ту нема дилеме, али Стојковић још брани у Партизану и у селекцији са истим, старим квалитетом. Лука Миливојевић је постао „трн у здравој нози“, рекао је Крстајићев помоћник Милан Обрадовић, оптужујући везисту да је подривао атмосферу још на Мундијалу зарад свог менаџера Фалија Рамаданија. Чак и припремао пуч.

Ако је то тачно, зашто селектор Крстајић, или председник Славиша Кокеза о томе нису говорили пред меч са Бразилом? Зашто, као што су Хрвати урадили са Николом Калинићем, нису „бунџију“ послали кући? Овако је Обрадовић испричао причу после скоро два месеца, и тек након што је Миливојевић за британске медије истакао да је селектор промашио тактику и избор играча за дуел са Швајцарском.

С обзиром на најаву селектора Младена Крстајића да ће медијима бити на располагању тек 3. септембра, на окупљању репрезентације, биће врло занимљиво чути његово објашњење, планове и визије, кад већ није сео пред медије после Русије и објаснио дешавања, али и пројекцију будућности. До тада, можда ће неко из квартета отписаних реаговати. Посебно Лука Миливојевић.

Крстајић је на списак репрезентативаца са Мундијала, уместо отписаног квартета и тандема Грујић-Јовић, позвао голмана Архуса Јовановића и штопера Олимпијакоса Јагоша Вуковића, у вези ће шансу добити Ненад Крстичић, Саша Лукић и Немања Максимовић, а по крилу Мијат Гаћиновић.

Пoсле септембaрских дуелa, Србију oчекују двa гoстoвaњa, у Црнoј Гoри 11. oктoбрa и три дaнa кaсније у Румунији. У нoвембру ћемо бити дoмaћини Црнoј Гoри (17), a зaтим и Литвaнији (20).

ГОЛМАНИ
Марко ДМИТРОВИЋ (Еибар)
Предраг РАЈКОВИЋ (Макаби ТА)
Александар ЈОВАНОВИЋ (Архус)

ОДБРАНА
Антонио РУКАВИНА (Астана)
Урош СПАЈИЋ (Краснодар)
Никола МИЛЕНКОВИЋ (Фиорентина)
Јагош ВУКОВИЋ (Олимпијакос)
Милош ВЕЉКОВИЋ (Вердер)
Александар КОЛАРОВ (Рома)
Милан РОДИЋ (Ц. звезда)

ВЕЗНИ РЕД
Немања МАТИЋ (Манчестер ј.)
Немања МАКСИМОВИЋ (Хетафе)
Саша ЛУКИЋ (Торино)
С. МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ (Лацио)
Ненад КРСТИЧИЋ (Ц. звезда)
Душан ТАДИЋ (Ајакс)
Филип КОСТИЋ (Ајнтрахт Ф.)
Адем ЉАЈИЋ (Торино)
Андрија ЖИВКОВИЋ (Бенфика)
Мијат ГАЋИНОВИЋ (Ајнтрахт Ф.)
Немања РАДОЊИЋ (Ц. звезда)

НАПАД
Александар МИТРОВИЋ (Фулам)
Александар ПРИЈОВИЋ (ПАОК)