Прочитај ми чланак

КРСТАЈИЋ О ОСТАВЦИ: Ако изађем, изаћи ћу чистог образа

0

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да ће поштовати сваку одлуку Савеза везану за његов статус и да ће, ако оде, отићи чистог образа.

„Радим, запослен сам овде, одговоран сам и поштоваћу и ценити сваку одлуку Савеза на миран начин. Ја сам селектор и сваку грешку ја преузимам на себе. Никад нисам бежао од одговорности. Прихватићу шта год Фудбалски савез Србије одлучи. Ако изађем, изаћи ћу чистог образа, да као навијач гледам утакмице са Луксембургом и Португалом у приватном аранжману“, рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија је у петак увече доживела дебакл у Лавову поразом од Украјине са 5:0 у квалификацијама за Европско првенство.

Крстајић је навео да није имао времена да размишља о оставци.

„Нисам имао времена да размишљам о томе. Имамо две утакмице у кратком периоду. Неозбиљно би било оставити екипу на цедилу. Када се заврши следећа утакмица, биће све лако. Сви жалимо за утакмицом са Украјином, тим дебаклом. Морамо да идемо даље. Што пре се прешалтамо на следећу утакмицу, биће нам лакше“, рекао је селектор.

Крстајић ће сигурно водити национални тим сутра од 20.45 против Литваније пред празним трибинама у Београду.

„Преузео сам комплетну одговорност, то је сасвим нормално. Утакмица је била и прошла. Десило се шта се десило. Моја је тактика, избор играча. Радили смо перфектно седам дана, играчима не могу ништа да замерим. Ми тај дан не можемо да вратимо. можемо само да покажемо реакцију, карактер и вратимо се у колосек. Направио сам анализу, видели смо где су биле лоше, а где добре ствари“, казао је Крстајић.

После утакмице у петак и потом у недељу новинарима је рекао да преузима одговорност.

Упитан је шта то конкретно значи, на шта је одговорио: „Ја водим ову екипу, њен сам командант. Изгубили смо битку, али не и рат. Мислим да сам био јасан“.

Крстајић је додао да није критиковао играче.

„Никад нисам био критичан према играчима. То су момци који играју у великим клубовима. Сумирамо ствари, да направимо што бољу припрему за следећу утакмицу. Осам утакмица смо били без пораза, десио се тај кикс и дебакл. Морамо да идемо даље и да победимо Литванију. Ако будемо кукали до септембра, нећемо урадити ништа“, рекао је Крстајић.

Селектор је казао да су ситнице одлучиле утакмицу у Украјини.

„Утицале су ситнице. Није да нас је Украјина надиграла, били смо егал до 25. минута. Пала је концентрација и десило се шта се десило. Да смо дали гол преко Пријовића, ко зна какав би ток утакмице били“, казао је Крстајић.

Када је реч о Александру Митровићу, Крстајић је рекао да је нападач Фулама имао проблема са трбушним зидом и да није био спреман за 90 минута против Украјине.

Упитан да ли ће се екипа вратити у формацију коју је играла до сада, одговорио је са „видећемо“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!